Siyasiler kaza geçirdi!

Diyarbakır'da CHP'lileri taşıyan minibüse, otomobil çarptı 7 kişi yaralandı. Viranşehir'de ise HDP Milletvekili Sürücü'nün içerisinde bulunduğu otomobil, karşı yöndeki araca çarptı. Kazada, 5 kişi yaralandı.

Siyasiler kaza geçirdi!

HABER MERKEZİ

Diyarbakır, Çermik ilçesinde, seçim bürosuna giden CHP'li grubu taşıyan minibüse, arkadan gelen otomobil çarptı, iki araç da şarampole devrildi. Kazada 6 partili ile otomobil sürücüsü yaralanırken, Viranşehir ilçesinde ise, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü'nün de içinde bulunduğu otomobil, karşı yönden gelen otomobille çarpıştı, kazada Sürücü ile araçlardaki 5 kişi yaralandı.

ÇERMİK'TEN SİVEREK'E       

Kaza, akşam saatlerinde Çermik ilçesine bağlı Tilkitepe Mahallesi'nde meydana geldi. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden Çermik yönüne ilerleyen Serhat Demir yönetimindeki 07 LDZ 45 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu önünde ilerleyen Mahmut Ekinci yönetimindeki 41 FB 131 plakalı minibüse çarptı.

CHP'Lİ BAŞKANIN YEĞENİ

Çarpmanın şiddetiyle iki araç şarampole yuvarlandı. Kazada CHP Çermik İlçe Başkanı Emin Ekinci’nin yeğeni olan sürücü Mahmut Ekinci ile minibüste bulunan akrabaları Hacı Ekinci, Abdurrahman Ekinci, Halit Ekinci, Remzi Polat, Ebubekir Korkmaz ve otomobil sürücüsü Serhat Demir yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralıları Çermik Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HDP'LİLERİN KONVOYU

HDP'lilerin içerisinde bulunduğu konvoydaki kaza öğle saatlerinde, Viranşehir- Ceylanpınar yolunun 5'inci kilometresinde meydana geldi. Seçim çalışmaları için Ceylanpınar'a giden HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü'nün de içinde bulunduğu, Mustafa Azimli yönetimindeki 07 ZBT 53 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Suriye uyruklu Abdülaziz Hasan'ın kullandığı, plakası öğrenilemeyen otomobille çarpıştı.

SÜRÜCÜ VE 5 KİŞİ YARALANDI

Kazada sürücüler Mustafa Azimli ve Abdulaziz Hasan, otomobillerde bulunan HDP'li Ayşe Sürücü ve Yakup Çelik ile Suriyeliler Muhammet Salim Hasan ve Emine Hasan yaralandı. Kazayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, 6 yaralıyı ambulanslarla Viranşehir Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan Muhammet Salim Hasan, hayati tehlikesinin bulunduğu gerekçesiyle Şanlıurfa'daki hastaneye sevk edildi.

Kazanın ardından Ayşe Sürücü'nün yaralandığını öğrenen HDP'liler, hastaneye giderek, doktorlardan sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. HDP Viranşehir Belediye Başkanı adayı Roza Yazmacı, hastane önünde yaptığı açıklamada, Sürücü ile yanındaki arkadaşlarının sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz