SON DAKİKA! Diyarbakır Bağlar’da şiddetli çatışma (Ölü ve yaralı var)

Diyarbakır Bağlar Koşuyolu semtinde bu akşam saatlerinde şiddetli çatışma çıktı. Yolu trafiğe kapatan bir grup polisle çatışmaya başladı. Koşuyolu’nda telefonla ulaştığımız bazı vatandaşlar sokak aralarında ellerinde roketatar da bulunan yüzü maskeli kişilerin dolaştığını bildirdi. Bazı sokaklarda çukur kazıldığı öğrenildi. Halk, çukurlara bomba yerleştirilmesinden endişe ediyor.

SON DAKİKA! Diyarbakır Bağlar’da şiddetli çatışma (Ölü ve yaralı var)

Diyarbakır Bağlar Koşuyolu semtinde bu akşam saatlerinde şiddetli çatışma çıktı. Yolu trafiğe kapatan bir grup polisle çatışmaya başladı. Koşuyolu’nda telefonla ulaştığımız bazı vatandaşlar sokak aralarında ellerinde roketatar da bulunan yüzü maskeli kişilerin dolaştığını bildirdi.

Olay yerine  kimse giremezken, caddede bazı araçların ateşe verilmiş olabilecei belirtildi. Şu an itibariyle şiddetli çatışma devam ediyor.

Koşuyolu semtinde oturan vatandaşlar, Sur’da 3 ay boyunca devam eden şiddetli çatışmanın kendi semtlerinde de olmasından endişe duyuyor.

Evlerini terketmek isteyenler ise korkudan dışarı çıkamadıklarını, sokaklarda silahlı kişilerin gezdiğini söylüyor.

Bu arada çatışmalar Seyrantepe, Bağlar Dörtyol ve Fatih mahallesinde yoğun olarak devam ediyor. Resmi olmayan açıklamalara göre çatışmalarda ölü ve yaralı var.

Cadde üzerinde bulunan bazı araçlar ateşe verilmiş durumda. Polis zırhlı araçlardan ateş ediyor ancak sokak aralarına girmiyor. Çatışmaların giderek sokak içlerine doğru yoğunlaştığı söyleniyor.

Bağlar'daki bazı sokaklarda çukurlar kazıldığı da gelen bilgiler arasında. Bağlar sakinleri sosyal medya üzerinden akrabalarına sabahı görebilecekmiyiz bilmiyoruz mesajları atıyor. Şiddetli çatışmalar şu an Koşuyolu tarafında yerini sessizliğe bıraktı.

Polis helikopteri Bağlar ilçesi üzerinde keşif uçuşuna başladı.

Resmi olmayan bilgilere göre şu ana kadar 2 ölü, 4 yaralı var. Diyarbakır Bağlar’da bu akşam başlayan şiddetli çatışmalar sonrası Bağlar’ın bazı ara sokaklarında çukur kazıldığı öğrenildi. Halk, kazılan çukurlara bomba yerleştirilmesinden korkuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz