Görüş Bildir

SON DAKİKA! Sur'da tuzaklanan bomba patlatıldı, 1 polis şehit oldu

SOKAĞA çıkma yasağı uygulanan Sur İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, teröristlerin tuzakladığı bombayı patlatması sonucu 1 polis şehit oldu, 2 güvenlik mensubu yaralandı.

SON DAKİKA! Sur'da tuzaklanan bomba patlatıldı, 1 polis şehit oldu

Sur İlçesi'nde dün gece PKK'lı teröristlerin, önceden tuzakladıkları bombayı patlatmaları sonucu yaralanan 2'si polis 1'i asker toplam 3 güvenlik mensubu, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Polislerden 1'i, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamazken, 1 polis ile 1 askerin tedavisi sürüyor.

BİR EVDE SİLAH VE MÜHİMMAT BULUNDU

Bu arada Sur İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, bir evde yapılan aramada PKK'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi. Bu konuda Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı Ziya Gökalp Mahallesi'nde BTÖ mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen bir ikamette arama yapılmıştır. Yapılan aramalarda, 1 roketatar silahı, 3 anti personel roketatar mühimmatı, 1 anti tank roketatar mühimmatı, 4 roketatar mühimmatına ait sevk motorları, 30 elektrikli kapsül, halkı provoke etmeye yönelik bastırılmış çok sayıda el broşürü ele geçirilmiştir. Bahse konu adreste gerekli incelemeler yapılmış olup, materyaller muhafaza altına alınmış ve konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi