Sosyal medyadaki çağrı

Twitter'dan Sağlık Bakanlığı'na seslendi: Lütfen yardım edin

Sosyal medyadaki çağrı

Diyarbakır’da test sonucu pozitif çıkan iki yakının karantinaya alındığını duyuran bir kişi, Twitter üzerinden Sağlık Bakanlığı’na seslenerek, kendilerinin de korona şüphesi içinde olduklarını ve yardım edilmesini istedi.

Koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen 2 yurttaşın test sonucu, pozitif çıktığı ileri sürüldü. Yurttaşların hastanede karantinaya alındığı iddia edildi.

Hastaların yakını olduğunu öne süren bir kişi twitter’da @hubeydaksoy ismiyle üç ayrı paylaşımda bulundu. Hesaptan yapılan paylaşımlarda, “@drfahrettinkoca sayın Bakanım 3 gündür Diyarbakır Araştırma Hastanesi’nde karantinada bulunan ablamda corona tespit edildi. Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nden arandık. Yakın temasta bulunan aile bireyleri soruldu 8 civari” duyurusunu yaptı.

‘TERK EDİLMİŞ HİSSEDİYORUZ’

Aynı isimle yapılan ikinci paylaşımda, “@saglikbakanligi @drfahterttinkoca eşi ve oğlu ve biz aile bireylerini kontrol, test herhangi bir iletişim kurulmadı. Şu an bireysel olarak eve kapandık, temasımızı kestik ama bunu @saglikbakanligi kendimizi terk edilmiş hissediyoruz. İlgilenen yok lütfen yardım edin” denildi.

Aynı kişinin konuya dair üçüncü twittinde ise “@drfahrettinkoca bizlerde öksürük halsizlik mevcut müdahale bekliyoruz @saglikbakanligi” çağrısında bulunuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz