Sözcü Gazetesi ofislerine baskın Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay dahil gözaltı listesi açıklaması

Sözcü Gazetesine son dakika FETO operasyonu düzenlendiği sabah saatlerinden itibaren açıklandı. Darbe girişimi sonrasında FETO operasyonları azalmış bir şekilde devam ederken, OHAL kapsamında sıra da Sözcü Gazetesi vardı. Sözcü Gazetesi gözaltına alınanlar listesi de belirlendi.

Sözcü Gazetesi ofislerine baskın Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay dahil gözaltı listesi açıklaması

Sözcü GAzetesine son dakka FETO operasyonu düzenlendiği sabah saatlerinden itibaren açıklandı. Darbe girişimi sonrasında FETO operasyonları azalmış bir şekilde devam ederken, OHAL kapsamında sıra da Sözcü Gazetesi vardı. Sözcü Gazetesi gözaltına alınanlar listesinin olduğu açıklanırken, Sözcü Gazetesi imtiyaz sahibi Burak Akbay ve 3 gazete çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı kararının altında yatan sebep ise Fethullahçı terör örgütü adına suç işlemek olduğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Melda Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi.

BAŞSAVCI'DAN SÖZCÜ GAZETESİ'NE OPERASYON AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Sözcü Gazetesine yönelik operasyonla ilgili DHA'ya açıklama yaptı. Operasyon bilgisini doğrulayan Fidan, "Sözcü Gazetesi'nin yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor" dedi.

Kimler hakkında işlem yapıldığı sorusuna da Fidan, "Sadece patronu ve birkaç çalışanı" karşılığını verdi.

FRANSAYA KAÇTİ İDDİALARI

Sözcü Gazetesi'ne yönelik başlatılan FETÖ adına suç işleme suçlaması kapsamındaki operasyon çerçevesinde 4 şüpheli hakkında gözaltı ve adreslerinde arama kararı verilmişti. Bu çerçevede Burak Akbay'ın Sarıyer Büyükdere Mahallesi'ndeki lüks villasına giden İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri şüpheliyi adresinde bulamadı.

Yapılan kontrollerde Burak Akbay'ın bir süre önce Fransa'ya gittiği belirlendi. Akbay'ın villasında sadece bazı görevlilerin bulunduğu kaydedildi.

REFERANDUMU DEĞERLENDİİRMİŞLERDİ

Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay, Halkalı'daki Genel Merkez Binası'nda yönetimle bir araya gelerek tarihi referandum sonuçlarını değerlendirdi..

SUÇ DUYURUSU YAPILMIŞTI

Çok sayıda partiliyle birlikte İzmir Adliyesi'ne gelen AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Yakup Gülcan, Sözcü gazetesinin, 1 Ocak 2016 tarihli manşetinde, "2016 Falınız" başlıklı bir haber yayımladığını, haberde bulmaca şeklindeki tabloda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adı ve soyadına yer verilerek, kelime oyunuyla Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiğini söyledi.

Gazetenin geçmişten bu yana basın ahlakına uymayan haberlere imza attığını aktaran Gülcan, "Sözcü gazetesi işin dozunu kaçırarak, hiçbir

haber niteliği olmayan bir habere imza atarak, kendi karakterini ortaya koymuştur. Gazete, Türk halkının en büyük dayanağı olan nezaket ve ahlak kurallarını alt üst etmiştir" diye konuştu.

Gazeteyi kınadıklarını dile getiren Gülcan, buna tepki olarak Cumhuriyet Savcılığına ihbar ve suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz