Suç dosyaları kabarık çıktı?

ANKARA'da, TBMM kabul salonunda Meclis çalışanını rehin almak isterken güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirilen DHKP/C terör örgütü mensubu biri kadın 2 kişi için 4 gün gözaltı süresi verildi.

Suç dosyaları kabarık çıktı?

Önceki gün saat 15.00 sıralarında CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ı ziyaret edeceklerini söyleyen Mulla Zincir ve Eylem Yücel, TBMM ziyaretçi kabul salonuna geldi. Mulla Zincir, ucuna jilet bantlanan kurşun kalem ile Meclis çalışanına saldırıp, rehin almak istedi. Mulla Zincir ve Eylem Yücel, TBMM Koruma Daire Başkanlığı personelince etkisiz hale getirildi. Şüphelilerin üst aramasında bomba düzeneği süsü verilmiş siyah kutu ve uç kısmına jilet bantlanmış kurşun kalem bulundu.

SUÇ DOSYALARI KABARIK

Gözaltına alınan şüphelilerin yapılan ilk incelemesinde, DHKP/C terör örgütü ile irtibatları saptandı. Şüphelilerden Mulla Zincir hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak', 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet' ve 'hakaret' suçlarından 5 açık ceza dava dosyası bulunduğu belirlendi. Eylem Yücel'in ise 'terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak' suçundan cezaevinde bir süre tutuklu kaldığı, ayrıca 'silahlı terör örgütüne üye olmak', 'terör örgütü propagandası yapmak', 'görevi yaptırmamak için direnme', 'kamu malına zarar verme', 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet' suçlarından 13 açık ceza dava dosyası bulunduğu tespit edildi.

4 GÜN GÖZALTI SÜRESİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan terör örgütü DHKP/C mensubu 2 şüpheliyle ilgili 14 Mayıs 2019 tarihinden geçerli olmak üzere 4 günlük gözaltı süresi talimatı verildiği bildirildi. Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

ŞENTOP AÇIKLAMA YAPTI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'te terör eylemi girişimine ilişkin, savcılığın olaya el koyduğunu soruşturmanın devam ettiğini belirtti. Şentop'un açıklamalarından satır başları şöyle;

Bekleme salonunda kadın erkek birlikte bir, bir buçuk saat vakit geçiriyorlar. Sonra tekrar birlikte giriş yapmak istediklerinde kadın olanın Meclis'e giriş yasağı olduğu ortaya çıkıyor. Meclisimizde güvenlikle ilgili iyi işleyen bir sistem var. Güvenlik görevlisi arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Savcılık soruşturması devam ediyor.

Meclisimiz milletimizin en yoğun ziyaret ettiği yerdir. Salı günleri 30 binin üzerinde kişi Meclis'e giriş yapıyor. Güvenlikle ilgili giriş çıkışlarda kontrol ediliyor. Tekrar değerlendirmeler toplantılar yapılıyor. İlave bir şey gerekirse yapılır.

Arama ile ilgili içeriye giriş yapan şahıs aranan bir şahıs olsa güvenlik görevlilerimizin önüne düşecektir. Erkek olanla ilgili herhangi bir arama yok. Kadın olan kişinin hakkında da örgüt üyeliğinden değil başka bir suçtan arama var.

MİLLETVEKİLİ İLE İLİŞKİLENDİRİLMESİ

Burada milletvekillerimize çeşitli bölgelerden talep geliyor. Bunlar arasında tanıdığınız da olabiliyor. Tanımadığınız da olabiliyor. Böyle bir olayın bir milletvekili ile ilişkilendirilmesi yanlış olur. Böyle bir ilişkinin şu anda bir kıymet oluşturduğunu düşünmüyorum.

Soruşturma kapsamında ama şöyle bir şey öneririm, hem milletvekili arkadaşlarımız hem de danışman arkadaşlarımız biraz daha dikkatli olmalı. Alınan tedbirlerle ilgili kimse rahatsız olmasın. Buranın güvenliği için alınan tedbirlerdir bunlar. Bütün ihtimalleri değerlendiriyor güvenlik görevlilerimiz. Soruşturma sırasında amaçları da ortaya çıkacaktır.

PARTİMİZE YÖNELİK KUMPASIN İKİNCİ AYAĞIDIR

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis’e saldırı düzenlemek isteyen DHKP-C bağlantılı bir kişiyle görüştüğü iddialarıyla ilgili, “Burada asıl hedef Mahmut Tanal’dı. Hedef seçildiğimi düşünüyorum. Fırsat bulamadılar. Makam odamın içerisi çok kalabalık olmasaydı bugün hayatta olmayabilirdim” dedi. Yaşanan olayı CHP’ye dönük kumpas olarak nitelendiren Tanal, Çubuk’ta yaşanan olayı hatırlattı, “İlkinde hedef Kılıçdaroğlu’ydu, ikincisinde hedef Mahmut Tanal’dı” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz