Suikast silahları ele geçirildi

Kızıltepe ilçesinde düzenlenen operasyonda durdurulan bir tırda yapılan aramada yangın tüpleri ve yakıt deposu içerisine gizlenmiş aralarında suikast silahı olarak da kullanılan 11'i Glock marka olmak üzere toplam 50 tabanca ele geçirdi.

Suikast silahları ele geçirildi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir tır içerisinde gizlenmiş suikast silahı olarak da bilinen farklı markalarda 50 tabanca ele geçirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mardin ve Kızıltepe Cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince Kızıltepe ilçesindeki İpekyolu üzerinde bir tır durduruldu.

SUİKAST SİLAHLARI

Tırda yapılan aramada araç yangın tüpleri ve yakıt deposu içerisine gizlenmiş, aralarında "hayalet" diye tabir edilen suikast silahı olarak da kullanılan çeşitli markalarda 50 ruhsatsız tabanca, 82 şarjör ve 800 paket kaçak sigara geçirildi.

Operasyonda Salih B, İdris B. ve Şevki K. gözaltına alındı. PKK tarafından Irak'tan Türkiye'ye getirildiği tespit edilen tabancaların örgüt mensuplarına aktarılmasının planlandığı değerlendiriliyor.  Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

RESMİ AÇIKLAMA

Suikast silahlarıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Kızıltepe'de durdurulan Şırnak plakalı TIR'da arama yapıldığı belirtilirken, şöyle denildi: "Araç yangın tüpleri ve yakıt deposu içerisine gizlenmiş vaziyette 13 adet 'HS-45' marka silah ve bu silaha ait 26 adet şarjör, 3 adet 'HS-9' marka silah ve bu silaha ait 6 adet şarjör, 11 adet 'Glock' marka silah ve bu silaha ait 11 adet şarjör, 8 adet 'Luger' marka silah ve bu silaha ait 16 adet şarjör, 5 adet 'Viking' marka silah ve bu silaha ait 10 adet şarjör, 4 adet walther  marka silah ve bu silaha ait 5 adet şarjör, 2 adet 'Taurus' marka silah ve bu silaha ait 3 adet şarjör, 2 adet 'Baretta' marka silah ve bu silaha ait 2 adet şarjör, 1 adet 'Sig sauer' marka silah ve bu silaha ait 1 adet şarjör, 1 adet CZ 75 marka silah ve bu silaha ait 2 adet şarjör, 800 paket kaçak sigara, toplam 50 adet ruhsatsız tabanca, 82 adet şarjör, 800 paket kaçak sigara geçirilmiş. konu ile ilgili iki şahıs gözaltına alınmış olup , çok yönlü araştırma devam etmektedir. Her Türlü terör örgütünün finans kaynaklarının kesilmesine yönelik çalışmalar Israrla sürdürülecektir. Silah kaçakçılığı ile ilgili olarak 3 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor."

YASAKLI BÖLGE

Nusaybin İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının devam ettiği Fırat Mahallesi'nde, patlamamış mühimat olduğu ihbarını değerlendiren polis, söz konusu bölgede PKK'lı teröristlere ait çok sayıda silah, mühimmat ve kanlı elbiseler buldu.

Nusaybin İlçesi Fırat Mahallesi Kanal Sokak üzerinde bulunan silahlarla ilgili Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "10.09.2017 günü saat 18.00 sıralarında haber merkezinin Nusaybin Fırat Mahallesi Kanal Sokak üzerinde patlamamış mühimmat olduğunu bildirmesi üzerine ihbara konu adrese bomba imha ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri ile birlikte gidildiğinde; gerekli emniyet tedbirleri alınmış, uzman ekipler incelemelirini yaptıktan sonra patlamamış mühimmat konusunun olumsuz olduğu anlaşılmış. Olay yerinde devam edilen incelemelerde; 10 AK-47 silah, 1 G-3 silah, 15 el bombası, 38 şarjör, 8 hücum yeleği, yaklaşık bin 80 7.62 mm'lik AK-47 fişeği, 1 telsiz, 1 sinyal cihazı, 1 tespih, 2 üzeri kanlı kıyafet, 1 tarak, 3 şarjör kapağı, 4 küçük boy çanta, 2 çuval, 3 çakmak, 1 üzerinde ip sarılı makara, 1 küçük parça  kumaşa sarılı ucunda mermi çekirdeği bulunan ip bulunmuştur" denildi.

Akşam ara verilen ve bugün saat 07.00 tekrar başlanan kazı çalışmalarında, yeni bir patlayıcı madde ve örgütsel malzeme bulunmadığı belirtilerek kazı çalışmalarına saat 09.30 itibariyle sona erdiği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz