Görüş Bildir

Sülalem Kürt neyin hesabı!

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde, PKK'lıların bombalı saldırısında şehit olan 3 askerden 21 yaşındaki er Necati Yenikapı'nın İzmir'deki baba evinde acı ve teröre tepki vardı.

Sülalem Kürt neyin hesabı!

Cizre'de PKK'lıların önceden döşediği el yapımı bombanın zırhlı askeri aracın geçişi sırasında patlatılmasıyla 3 asker şehit oldu. Şehit olan askerlerden er Necati Yenikapı'nın, acı haberi, önceki akşam saatlerinde askeri yetkililer tarafından, Buca Yaylacık Mahallesi'ndeki baba evine ulaştırıldı. Oğullarının şehit olduğu haberini alan ailesi, gözyaşlarına boğuldu.

BABA DİYARBAKIR, ANNE MANİSALI

Şehit askerin babası Fevzi Yenikapı'nın Diyarbakır Silvanlı, annesi Neriman Yenikapı'nın ise Manisa Turgutlulu olduğu öğrenildi. Kuyumcu dükkanında tezgahtarlık yapan ve 5 aylık asker olan Necati Yenikapı'nın, ailesine üzülmemeleri için Mardin'de olduğunu, bir tek ağabeyine Cizre'de bulunduğunu söylediği öğrenildi.

DİYARBAKIRLI BABANINI İSYANI

Gece sabaha kadar oğlu için gelen taziyeleri kabul eden baba Fevzi Yenikapı, sabah saatlerinden itibaren de evinin önüne çıkıp burada gelenleri karşıladı. Bu sırada açıklama yapan acılı baba, terör örgütüne lanet etti. Annesinin, babasının, sülalesinin Kürt olduğunu söyleyen Fevzi Yenikapı, "Üç cümle konuşacağım. Cumhurbaşkanımızın bir lafı var 'terörün dini imanı yok, bayrağı yok.' Yok, yok, yok. Bunların kökü kazınacak. Bitecek işleri. Tek bir devlet, Türkiye Cumhuriyeti var. Bir bayağımız var. Ay yıldız bayrağımız var. Anam kürt, babam Kürt, sülalem Kürt. Sen neyin mücadelesini ediyorsun? Kardeşi kardeşe, şey yapıyorsun. Allahtan korkun. Hiç mi dininiz imanınız yok? Benim aklım ermiyor, neyin mücadelesini veriyorsunuz ya?" dedi.

HAYIR ASLAN GİBİYDİ OĞLUM

Oğluyla en son iki gün önce konuştuklarını da anlatan Fevzi Yenikapı, "İki gün önce konuştum. Şakalaştık onunla her zamanki gibi. Bana Mardin'de olduğunu söyledi" dedi. Oğulunun doğuda askerlik yapmasından korkup korkmadığına yönelik soruya ise, acılı baba, "Hayır. Aslan gibiydi. Niye korkayım? Neden? Hiçbir şeyden korkmayız. Bizde din iman, vicdan var. Evlilik planı vardı. Askerden gelip hemen nişanlanacaklardı, evleneceklerdi" dedi. Baba Yenikapı, HDP'nin Meclis'ten çıkarılmasını da istedi.

ŞEHİT ASKERLERE CENAZE TÖRENİ

Öte yandan, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığındaki törende, hastane morgundan alınan şehitler Uzman Çavuş Kadir Kayveni, Uzman Çavuş Faruk Gezen ve er Necati Yenikapı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konulduktan sonra öz geçmişleri okundu, dua edildi. Gözyaşlarına hakim olamayan şehit Kayveni'nin eşi Ayla Kayveni, ayakta durmakta güçlük çekti.

ŞEHİTLERE YAKILAN AĞIT

Şehitlerin yakınlarının yanı sıra Vali Ali İhsan Su, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Komutanı Abdullah Baysar, İl Emniyet Müdürü Celal Sel'in katıldığı törenin ardından şehitlerin cenazesi memleketlerine gönderilmek üzere helikopterle Şerafettin Elçi Havalimanı'na götürüldü.  Şehit Kadir Kayveni'nin cenazesi Erzurum'un Aşkale ilçesine, şehit Faruk Gezen'in cenazesi Balıkesir'in Dursunbey ilçesine, şehit Necati Yenikapı'nın cenazesi ise İzmir’in Buca ilçesine uğurlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi