Görüş Bildir

Sur eski emniyet Müdürü kaçarken

Yunanistan'a kaçarken yakalanan FETÖ'cü eski Sur İlçe Emniyet müdürü adliyedye sevk edildi.

Sur eski emniyet Müdürü kaçarken

FETÖ/PDY soruşturma kapsamında, Diyarbakır'ın Sur İlçe Emniyet Müdürü iken meslekten ihraç edilen ve Yunanistan'a kaçmak için geldiği Edirne'nin Keşan İlçesi'nde jandarma tarafından yakalanan 42 yaşındaki Sadettin Koçak ile kardeşi 37 yaşındaki Sadi Koçak, adliyeye sevk edildi.

SUR EMNİYET MÜDÜRÜYLE

Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yol emniyet ve kontrol devriyesi sırasında, Keşan'dan İpsala yönüne giden Sadi Koçak yönetimindeki otomobili Beyendik Kavşağı'nda durdurdu. Yapılan kimlik kontrolünde araçta yolcu olarak bulunan Sadettin Koçak'ın, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Diyarbakır'ın Sur İlçe Emniyet Müdürü iken meslekten ihraç edildiği ve bir süre cezaevinde 'FETÖ-PDY üyesi olmak' suçundan tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığı belirlendi.

SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Sadettin Koçak ve araç sürücüsü kardeşi Sadi Koçak, yasadışı yollarla Yunanistan’a çıkış hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Şüpheli kardeşler, jandarmadaki işlemlerinin ardından Keşan Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

SINIRDA KAÇARKEN YAKALANANLAR

Edirne 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı hudut devriyeleri, Yunanistan sınırındaki Üyüklütatar Köyü'nde yasa dışı yollardan sınırı geçmek isteyen 1'i kadın 5 şüpheliyi yakaladı. Sınır karakolunda yapılan incelemenin ardından jandarma ekiplerine teslim edilen şüphelilerden Sinop Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla aranan 28 yaşındaki Biçici ile yine örgüte üye olma suçundan aranan öğretmen 36 yaşındaki Kaynak, mahkemece tutuklanarak, cezaevine konuldu.

Gözaltına alınan FETÖ şüphelilerinden Konya Öğrenci Yurtlar Kurumu'nda görevli 32 yaşındaki Adeviye A. ve 33 yaşındaki Seiza A.'nın 'örgüte üye olmak' suçundan Konya 1 ve 2'nci Sulh Ceza Hakimliği'nce arandığı belirlendi. İki şüpheli, işlemlerinin ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Konya'ya gönderildi.

STAJYER HAKİMDİ, MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Şüphelilerden 26 yaşındaki Mithat G.'nin ise Çankaya Adliyesi'nde stajyer hakimken meslekten ihraç edildiği ve Ankara mahkemelerince arandığı belirlendi. Mithat G. de işlemlerinin ardından Ankara'ya gönderildi. Yunanistan'a kaçmak isterken yakalanan 5 şüphelinin, örgüt içindeki haberleşmeyi sağlayan şifreli cep telefonu uygulaması 'ByLock' kullanıcısı olduğu tespit edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ YAKALANDI

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, daha önce meslekten ihraç edildiği belirtilen 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa B. Eskişehir'de gözaltına alındı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ekipleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı bulunan Mustafa B.'yi Eskişehir'de gözaltına aldı. TEM Şubesi'ne götürülen Mustafa B., buradaki işlemlerin ardından Ankara'ya gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi