Sur'a 7.5 milyon lira

DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy, merkez Sur ilçesinde PKK'lıların kazdığı hendek ve kurdukları barikatların kaldırılması için yapılan operasyonlardan sonra başlatılan hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Sur'a 7.5 milyon lira

Diyarbakır'da KHK kapsamında açığına alınan öğretmenlerin göreve iadesi ile ilgili bir soruya ise Hüseyin Vali Aksoy, "Milli Eğitim Bakanlığımızca yürütülen bir soruşturma nedeniyle bazı öğretmen arkadaşlarımız görevden uzaklaştırıldılar. Görevlerine iadeleriyle ilgili bir karar gelmiş değil. Bakanlıkça konu değerlendiriliyor" dedi.

SUR MAĞDURLARINA 7.5 MİLYON LİRALIK EŞYA YARDIMI

Merkez Sur ilçesinde biten operasyonlar ve halen bazı mahallelerde süren sokağa çıkma yasağı ile ilgili Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Sur'daki hasar tespit çalışmasının bittiğini, Sur'da evleri yıkılan ailelere şimdiye kadar eşya yardımı olarak 7.5 milyon liralık yardım yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Yasağın kalkması için yıkım işlerinin tamamen bitmesi gerekir. Ancak, içeride bulunan bazı tescilli yapılara bitişik olan ve yıkılması gereken evler konusunda iş manikalarının çalışması konusunda sıkıntılar var. Oradaki yıkım işleri işçiler tarafından yapıldığından uzun zaman alıyor. Şu anda Sur ilçesinde su, kanalizyasyon gibi altyapı hizmetlerinin yüzde 25'i tamamlandı. İşler bitince yasak kaldırılacak" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz