Görüş Bildir

Sur'da HDP kongresi!

HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları, AKP ve MHP ittifakını 1915 yılında Ermeni-Süryani soykırımının emrini veren İttihat ve Terakki Partisi'ne benzeterek, dönemin politikalarının AKP ve MHP tarafından bugün Kürtlere karşı sürdürüldüğünü söyledi.

Sur'da HDP kongresi!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sur İlçe Örgütü, 3. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirdi. HDP Sur İlçe Eşbakanlığı’na Hatun Yıldız ve Zülfikar Odabaşı seçildi.

SUR İLÇE KONGRESİ

Sur ilçesindeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen kongreye, partinin milletvekilleri Semra Güzel, Musa Farisoğulları ve Saliha Aydeniz ile İl Eşbaşkanları Zeyyat Ceylan ve Hülya Alökmen ve partililer katıldı. İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, son süreçteki gözaltı ve tutuklamalara değinerek, "Kürtler boyun eğmedi, boyun eğmeyecek" dedi. İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen de, "Sur sokaklarını gezerseniz gözünüze duvarlara yazılmış bir slogan çarpar; ‘Em ê bi serkevin (Kazanacağız). Evet, mutlaka kazanacağız" şeklinde konuştu.

FARİSOĞLU'NUN İDDİASI

HDP’li vekil Musa Farisoğulları, AK Parti ve MHP ittifakını 1915 yılında Ermeni-Süryani soykırımının emrini veren İttihat ve Terakki Partisi'ne benzeterek, dönemin politikalarının Kürtlere karşı sürdürüldüğünü öne sürmase dikkat çekti. Konuşmaların ardından HDP Sur İlçe Eşbakanlığı’na Hatun Yıldız ve Zülfikar Odabaşı seçildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi