Görüş Bildir

Suriyeli hamile kadını taciz eden şüpheli yakalandı

DİYARBAKIR merkez Bağlar ilçesinde caddede, yanındaki iki çocuğuyla birlikte yürüyen hamile Suriyeli E.X'yi taciz ettiği iddia edilen Ş.D., polis tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

Suriyeli hamile kadını taciz eden şüpheli yakalandı

Olay, 10 Aralık günü öğle saatlerinde merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi Yusuf İslam Caddesi'nde meydana geldi. İki çocuğuyla caddede yürüyen Suriyeli E.X., arkasından yaklaşan bir kişinin elle tacizine uğradı. Neye uğradığını şaşıran kadın, dönüp, tacizciyi iterek tepki gösterdi. Bu sırada tacizci, elindeki cep telefonunu yere düşürdü.

O TACİZCİ YAKALANDI

Telefonunu yerden alan şüpheli, bu kez de çocuklarının yanında E.X.'in üzerine yürüdü. Elini beline götüren tacizcinin silah çekeceğini düşünen E.X. ise geri geri uzaklaşmaya çalıştı. Şüpheli, Suriyeli kadına tekme atıp, hiçbir şey olmamış gibi olay yerinden yaya olarak uzaklaştı.

POLİSİN YAKIN TAKİBİ

E.X.'in yanındaki 2 çocuğunun korku dolu gözlerle izlediği olay, saniye saniye bölgede bulunan bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. E.X.'in şikayeti üzerine cinsel taciz, tehdit ve hakaret suçlarıyla alakalı olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerince şahsın yakalanması için 40 mobese kamerasından alınan yaklaşık 100 saatlik görüntü incelendi. Yapılan sokak çalışmaları, kamera incelemeleri sonucu olayı gerçekleştiren şahsın Ş.D. olduğu tespit edildi.

100 SAATLİK GÖRÜNTÜ

Uyuşturucu kullanmak, kapkaç ve hırsızlık suçlarından kaydı bulunan zanlıyı yakalamak amacıyla İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan'ın talimatı ile özel ekip kuran Ahlak Büro Amirliği ekipleri Ş.D'yi yakalamak amacıyla 12 adrese operasyon düzenledi.

Zanlının, dün 5 Nisan Mahallesi 850. Sokak'taki adresine geleceği bilgisi üzerine çevrede güvenlik önlemi alındı. Polis ekiplerini fark edince kaçmaya başlayan Ş.D, ekiplerin titiz takibi sonucu yakalandı.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE

Gözaltına alınan Ş.D'nin uyuşturucu bulundurmak ve kullanmak, hırsızlık suçundan arandığı, toplamda 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen Ş.D. nöbetci mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi