Suriyeli öğrencilerden yıl sonu etkinliği

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve aileleri ile yerleştikleri Diyarbakır'da eğitim ve öğretimlerini sürdüren Suriyeli öğrenciler için yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Suriyeli öğrencilerden yıl sonu etkinliği

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Bağcılar İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerince hazırlanan ve Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinlik öğrenciler tarafından Suriye Marşının okunmasıyla devam etti.

Türkçe ilahiler seslendiren Suriyeli öğrencilere davetliler de eşlik etti.

Öğrencilerin hazırladığı resimlerin sergilendiği etkinlikte tiyatro oyunları da sahnelendi.

Suriyeli öğrencilerden yıl sonu etkinliği

Suriye Okulu Müdür Yardımcısı Samir Rahman, şu ana kadar bin 200 Suriyeli öğrenciye eğitim verdiklerini ve 30 öğrenciyi de çeşitli üniversitelere kazandırdıklarını söyledi.

Diyarbakır'da 3 yıldır Suriyeli öğrencilere eğitim verdiklerini ifade eden Rahman, "Hangi ırktan olursa olsun ve nerede yaşıyorsa yaşasın her çocuk özel ve güzeldir. Onun eğitim hakkı var ve bizim onlara bu hakkı sağlamamız gerekiyor." diye konuştu.

"Hem Türkiye'ye hem de halka çok minnettarız. Öğrencilerimize 3 senedir eğitim noktasında çok yardımcı oldular. Bu desteğin karşılığında ne yapabiliriz diye düşündük. Türkiye'ye iyi bir nesil yetiştirerek borcumuzu ödemeye karar verdik. Yeni nesil yetiştirerek Türkiye'ye olan borcumuzu ödeyeceğiz." diyen Rahman, bu tür etkinliklerle çocukları yaşadıkları travmalardan kurtarmaya çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz