Sütü önce öğretmenler sonra öğrenciler içti

Türkiye genelinde başlatılan” okul sütü akıl küpü” projesi kapsamında Hakkari’de dağıtılan sütleri önce öğretmenler, sonra öğrenciler içti.

Sütü önce öğretmenler sonra öğrenciler içti

Milli Eğitim, Sağlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın koordinasyonunda ilköğretim 5. sınıfa kadar olan öğrencilere süt dağıtımı Hakkari'de de başladı. Dünden itibaren Hakkari merkez, ilçeleri ve tüm köylerde 36 bin 930 ilköğretim öğrencilere süt dağıtım yapıldı. Süt dağıtımıyla ilgili herhangi bir sıkıntı çıkmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, "Asıl bizi sevindiren husus şudur okul içinde bazı öğrencilerimizin ekonomik yetersizliği olan çocuklar var bu anlamda süt dağıtım beraber bütün besin kaynakları ham maddesi olabilecek sütü çocuklar tarafında tüketilmesi onlarda fiziksel gelişmesine olumlu etki edecektir. Çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesine faydalı olacak, bu anlamında ilgili bakanlıklara öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.” dedi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Okul Sütü Akıl Küpü" projesi kapsamında öğrencileri süt dağıtımı Hakkari merkez, ilçeler ve bütün köylerde dün ve bu gün dağıtımı yapıldı. Hakkari 23 Nisan ilköğretim Okulu’nda eğitin gören ana sınıfı, ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerine İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut ve beraberindekiler süt dağıttı.

Hakkari Cumhuriyet ilköğretim Okulu’nda dağıtılan sütü, ilk önce öğretmen daha sonra öğrenciler içti. Bazı öğrenciler ise aldıklar sütü eve götürüp anne ve babaların yanında içmek istedi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz