Tahir Elçi'nin öldürülmeden önceki yeni görüntüleri ortaya çıktı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü, 2 polisin de şehit olduğu olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Dört Ayaklı Minare’nin önündeki basın açıklaması yapan Elçi’nin yaşlı bir vatandaşı dinlediği sırada silah sesleri duyuluyor.

Tahir Elçi'nin öldürülmeden önceki yeni görüntüleri ortaya çıktı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü, 2 polisin de şehit olduğu olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Dört Ayaklı Minare’nin önündeki basın açıklaması yapan Elçi’nin yaşlı bir vatandaşı dinlediği sırada silah sesleri duyuluyor. Sesleri duyan Elçi, önce ‘Bu ne ya’ diyor ardından neler olduğuna anlamak için biraz öne çıkıyor. Bu sırada kayıtta olan kamera dönüp sokağa giren PKK’lıları çekiyor. Kamera ikinci kez döndüğünde Elçi’nin yere düştüğü anlaşılıyor.

İSTİHBARATIN PKK’LILARI BAŞTAN BERİ TAKİP ETTİĞİ GÖRÜNTÜLER

Bu arada istihbarat ekiplerinin, Balıkçılarbaşı semtinde polise saldırı düzenledikten sonra Elçi’nin olduğu sokağa giren 2 PKK’lıyı yaklaşık 15 kilometre takip ettiğine ilişkin bilgiler netleşmeye başladı. Teröristlerin içinde bulunduğu taksinin mobese kamelarına yansıyan fotoğrafları ortaya çıktı. Görüntülerde, PKK’lıların saldırı noktasına gelmek için Kayapınar ilçesindeki bir AVM’nin önünde taksiye bindikleri anlaşılıyor. PKK’lılar, Yenihal Kavşağı'nda ana cadde yerine arka yolları kullanıyor. Havaalanı, Sento Kavşağı, Bağlar, İstasyon Meydanı'ndan geçen PKK’lılar Urfa Kapı’dan Sur ilçesine giriyor. Daha sonra Turistik Caddesi’nden saldırı noktası olan Balıkçılarbaşı semtine geliyor. İstihbaratçıların kullandığı bir araç, teröristlerin içinde olduğu taksiyi arkadan adım adım takip ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz