Taksici cinayetinin ilk duruşması yapıldı

Geçtiğimiz yıl Elazığ-Diyarbakır karayolu 58. kilometresinde Maden ilçesinin Tekevler köyü Karataş mevkiinde öldürülen taksici Yavuz Bilmez cinayetinin ilk duruşması, Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Taksici cinayetinin ilk duruşması yapıldı

'Kasten öldürme, suçu bildirmeme, tasarlayarak öldürme' suçlarından açılan davada tutulu sanıklar Nurettin Ekiz, Münir Koç, Gökhan Derin, Özcan Ekiz, Keziban Yüce, Abdulcebbar Balyen ile tutuksuz sanık Bekir Doğan hazır bulundu.

DİYARBAKIRLI TAKSİCİ BİMEZ

Tutuksuz sanık Mehmet Hadi Tatlıcıoğulları, avukatı aracılığıyla şeker hastalığından hastanede yattığını mazeret göstererek duruşmaya katılmazken; Tatlıcıoğulları hakkında mahkeme tarafından tutuklama kararı çıkartıldı. Duruşmada, öldürülen taksici Yavuz Bilmez'in yakınları Aydın, Mehmet Salih, Ersin, Suphi, Mehmet Şükrü ve Ayhan Bilmez de hazır bulundu.

YENİKÖY MUHTARI BALYEN

Mahkeme heyeti, öldürülen taksici Yavuz Bimez'in Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 2 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Yeniköy Muhtarı Hüseyin Balyen cinayetinden müebbet hapis cezasına çarptırılan Mahmut Bilmez'in amcası olduğunun anlaşılması üzerine olayın taksici cinayeti değil de kan davası olduğu şüphesi üzerinde durdu. Mahkeme heyeti, sanıklar avukatları ve müdafi avukatının savunmalarının ardından, olayın kan davası olup olmadığının tespiti için Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nden 2 yıl önce öldürülen Yeniköy Muhtarı Hüseyin Balyen cinayetinin dosyasının tamamının acilen istenmesi, Diyarbakır'da esnaflık yapan Murat Özgezer'in tanık olarak çağırılması, Abdulkadir İlgünel ve Hüsamettin Balyen'in tanık olarak çağırılmaları ve 'Tanıklık yapması halinde 150 bin lirayı ne sebeple Mehmet Hadi Tatlıcıoğulları'na ne şekilde verip, belge olup olmadığı ile ne şekilde geri aldığının' sorulması istendi.

AKRABALIK KAYITLARI

Mahkeme, 2 yıl önce öldürülen Hüseyin Balyen ile sanık Abdulcebbar Balyen ve Mehmet Hadi Tatlıcıoğulları'nın akrabalık durumlarının nüfustan tespiti ayrıca Hüseyin Balyen cinayetinden müebbet hapse mahkum edilerek Diyarbakır F Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatmakta olan Mahmut Bilmez ile öldürülen taksici Yavuz Bilmez'in akrabalık kaydının nüfustan tespitinin istenmesine, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve tutuksuz sanık Mehmet Hadi Tatlıcıoğulları'nın yakalanarak tutuklanmasına karar verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz