Tanrıkulu, halkın elektrik sorunuyla ilgili Dicle EPSAŞ'la görüştü

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, kentte yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle mağdur olan halkın taleplerini Dicle EPSAŞ'la görüştü.

Tanrıkulu, halkın elektrik sorunuyla ilgili Dicle EPSAŞ'la görüştü

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki heyet, halkın elektrik kesintisinden kaynaklanan mağduriyetlerini görüşmek üzere Dicle EPSAŞ Bölge Müdürü Murat Karagüzel ile bir araya geldi.

Geçen hafta merkez Sur ilçesinde yaptıkları esnaf ziyaretlerinde halkın şikâyetlerini dinlediklerini, esnafın birçok sorun gibi sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden de mustarip olduğunu belirten Tanrıkulu, kentte yaşanan elektrik kesintisinin ciddi bir sıkıntı olduğunu ve bu sorunun ivedilikle giderilmesi gerektiğini söyledi.

Görüşmeden sonra açıklamalarda bulunan Şeyhmus Tanrıkulu, “Geçen hafta Genel Başkan Yardımcımız Sayın Hüseyin Yılmaz, Suriçi’ndeki esnafı ziyaret ederek onların sorun ve sıkıntılarını dinlemişti. Bilindiği gibi Melik Ahmet Caddesinde çalışmalar var. Bu çalışmalardan dolayı da esnafın hem DEDAŞ hem DİSKİ hem de belediye ile ilgili şikâyetleri vardı. Biz de bu şikâyetleri dinledikten sonra DEDAŞ’la ilgili olan kısmını Dicle EPSAŞ Bölge Müdürüyle görüştük.” dedi.

VATANDAŞLARIN ŞİKAYETLERİ

Konu ile ilgili Dicle EPSAŞ Bölge Müdüründen bilgi aldıklarını belirten Tanrıkulu, “Bu konuyla ilgili olarak kendileri bize gerekli izahatlarda bulundu. Bu tür çalışmalarda yapılması gereken, kurumların kendi aralarında sıkı bir işbirliği ile aksamaya mahal vermeden ve bir planlama neticesinde bu çalışmaları yürütmesidir. Ancak, Melikahmet Caddesinde daha önce yapılan planlamada DEDAŞ’ın alanına giren trafoların bırakılması ile ilgili yer ayrılmadığı, bundan dolayı bölgede çok ciddi sıkıntıların yaşandığı ifade ediliyor. Şu anda bu sorunların aşıldığı da ifade ediliyor. İnşallah bir iki hafta içerisinde DEDAŞ’la ilgili olan sıkıntıların giderilmesine yönelik çalışmaların bitirileceği sözünü sayın müdürden aldık. ” ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, “Diğer taraftan, kentin farklı yerlerinde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili olarak da bizi bilgilendiren müdür bey, bu sıkıntıların da belediyenin yapmış olduğu yol, asfalt çalışmaları ve DİSKİ’nin yapmış olduğu çalışmalardan kaynaklandığını söyledi. Beklentimiz, bunların da kısa sürede bitirilmesidir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz