Taraf, BERTARAF oldu!

Taraf Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni ve başyazarı Ahmet Altan ile yardımcısı Yasemin Çongar gazeteden ayrıldıklarını açıkladılar. Sosyal medyada sabah saatlerinde duyulan gazetenin lağvedileceği iddialarını imtiyaz sahibi Başar Arslan yalanladı.

Taraf, BERTARAF oldu!

Haberi, Taraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Kurtuluş Tayiz sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından duyurdu. Yıllardır maddi sıkıntılar nedeniyle maaşların zaman zaman ödenmediği gazetede, Altan'ın ayrılık kararı üzerine Yasemin Çongar da sabah saatlerinde "Ahmet Altan yoksa ben de çalışmam" diyerek istifasını sundu. Röportajlarıyla ses getiren Neşe Düzel'in istifa ettiği iddia edildi.

TARAF’IN PATRONU KONUŞTU

Taraf gazetesinin sahibi Başar Arslan, istifaların ardından gazetenin kapatılacağı iddialarını yalanladı. Arslan, "Taraf yoluna devam edecek. Ahmet Altan ve ekibinin çok büyük hizmetleri oldu. Dostluğumuz sürecek" dedi.

Arslan, "Taraf yoluna devam edecek. Altan ve ekibinin çok büyük katkıları oldu. Yaptıklarıyla demokrasi tarihine geçtiler" dedi.

 

YORULDULAR, ANLAYIŞ FARKI OLUŞTU

Başar Arslan, Taraf'taki istifalarla ilgili olarak T24'ün sorularını yanıtladı. Arslan, ayrılık gerekçesi olarak "Çok önemli işler yaptılar ve yoruldular. Geldiğimiz noktada bir anlayış farkı oluştu" dedi. Arslan, şunları söyledi:

 

TARAF YOLUNA DEVAM EDECEK

"Taraf'ı lağvetme, kapatma söz konusu değil. Taraf yoluna devam edecek. Çok büyük hizmetleri oldu, çok önemli işler yaptılar. Türk demokrasi tarihine geçtiler. Ama yoruldular, geldiğimiz noktada bir anlayış farkı oluştu. Ahmet Altan'la elbette dostluğumuz sürecek."

İstifalara ne dediler?

Taraf gazetesinin, Kurucu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yasemin Çongar ve kurucu ekipten Neşe Düzel ile başlayan istifalar sosyal medyada da büyük yankı buldu.

Taraf'taki istifalarla ilgili bir kısım gazetecinin attığı Tweetler şu şekilde:

Tufan Türenç ‏@tturenc

Ahmet Altan ve Yasemin Çongar Taraf''tan istifa ettiler deniyor. Doğruysa muhalefet yapmaya başladıkları için onların da ipi çekildi demek

Amberin Zaman ‏@amberinzaman

Sevgili yasemin congar ve ahmet altansiz taraf artik yoktur demek. Tarifsiz bir uzuntu, sikinti icersindeyim.

Emre Uslu ‏@EmreUslu

Bizim Taraf'cilarin soguk ve kotu sakalari olur. Istifa twiti umarim onlardan biridir...

Emre Uslu ‏@EmreUslu

Gazetedeki arkadaslar saka degil diyor yaaa...:(((((((((((((((((( Bu gun demokrasinin kara cumasi.... Uzuntumun dip yaptigi gun....

eren eğilmez ‏@erenegilmez

Ergenekon davası karar aşamasına gelir misyon tamamlanır Ahmet Altan, Yasemin Çongar gider Taraf'ın görevi son bulur desek?

ergunbabahan ‏@ebabahan

Ahmet Altan, Yasemin Congar ve arkadaslari cok az insanin alacagi bir risk aldi ve basin tarihine gecti

Hikmet Çetinkaya ‏@hikmetcetinkaya

Ahmet Altan,Yasemin Çongar ve Neşe Düzel, Taraf gazetesinden istifa etti...Galip kalan "taraf"belli...Bekleniyordu...

Faruk Arhan ‏@FarukArhan

Mahir Kaynak çıkıp, "Ahmet Altan ve Yasemin Çongar'ın istifalarında kimin çıkarı varsa sorumlu odur" dese inanır mıyız? İnanırız

Balçiçek İlter ‏@Balciceki

Ahmet altan,nese duzel,yasemin congar'in istifasina gercekten cok uzuldum:( ama bu da bir durustur, taraf olmaktir saygi duymamak mumkun degil

Koray Caliskan ‏@koraycaliskan

Taraf tarihe karıştı. Yoluna devam edecek laflarına bakmayın. Altansız Taraf, yumurtasiz omlet olmaz. Ben almayı yarın bırakıyorum

CUssak ‏@CemalUssak

Cemil Meriç, "Zulmün olduğu yerde Taraf'sızlık namussuzluktur" demişti. Umarız Taraf'tan ve doğruya ve vicdana Taraf olmaktan uzaklaşmayız.

şafak pavey ‏@safakpavey

Her 'Taraf' bertaraf edildi. Özgürlüklerin yok edilişinin yeni bir sahnesini ön sıradan izliyoruz. Perşembeyi çarşambadan görmemiş miydik?

MEHMET FARAÇ ‏@FARACYAZIYOR

Ahmet Altan ve Yasemin Çongar'ın ardından Taraf gazetesinin kadrosu da toptan istifa ediyormuş! Gazete kapanacakmış! Görevleri bitti galiba!

ahmet mümtaz taylan ‏@taylan1789

Taraf'sız Ahmet ALTAN olur da, Ahmet ALTAN'sız Taraf, bilemedim... Taraf'lara hayırlı olsun...

Ümit Alan ‏@umitalan

Ahmet Altan'ın aniden nükseden hükümet muhalifliği ve istifalar. Başbakan'ı nasıl göklere çıkardığını hatırlamasak mağdur bile diyeceğiz ama

Tufan Türenç ‏@tturenc

Ahmet Altan ve Yasemin Çongar Taraf''tan istifa ettiler deniyor. Doğruysa muhalefet yapmaya başladıkları için onların da ipi çekildi demek.

Turgay Oğur ‏@turgayogur

Vefanın son kullanma tarihi yoktur. Ahmet Altan kimsenin olmadıgı zamanda yaptıklarıyla kesintisiz saygı görmeyi hakediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz