Taziye için gelmişler?

İstanbul'dan Batman'a gelen ve Silvan'da iki kızı ve kızkardeşiyle boğulan Hediye Karabulut'un ailesiyle, bir süre önce sulama kanalında, boğulan iki kişinin taziyesi için geldiği öğrenildi.

Taziye için gelmişler?

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde baraj gölünde boğulan anne ve iki kızı ile kız kardeşinin cenazeleri, memleketleri Batman'da toprağa verildi. İstanbul'da ikamet eden anne ve 2 kızının, sulama kanalında boğulan akrabalarının cenazesi için kente geldikleri öğrenildi

SİLVAN'A MİSAFİRLİĞE GELDİ

​İstanbul'dan, Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yeniçağlar köyündeki yakınlarını ziyarete gelen Hediye Karabulut (40), kızları Seda Nur (13), Ayşenur (12) ve Şeval Nisa Karabulut (9) ile kız kardeşi Hava Kaya (35), üç gün önce Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Taşpınar köyü imamı olan kardeşleri Sıddık Sayar'ın evine geldi.

TÜRBE ZİYARETİ VE PİKNİK

Geceyi burada geçiren aile, önceki sabah saatlerinde de Görpınar köyü Çayırönü mezrası yakınlarından geçen Malabadi Baraj Gölü kıyısına pikniğe gitti. Piknikte yenilen yemeğin ardından Ayşenur ile Şeval Nisa Karabulut kardeşler, bulaşıkları yıkarken baraj gölüne düştü. Anneleri Hediye Karabulut ile teyzeleri Hava Kaya da iki çocuğu kurtarmak için suya atladı. Ancak, Hediye Karabulut, kızları Ayşenur ile Şeval Nisa ve kardeşi Hava Kaya, boğularak yaşamını yitirdi.

KOZLUKTA TOPRAĞA VERİLDİ

Hava Kaya ile kardeşi ve 2 yeğeninin cenazeleri, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi. Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Yeniçağlar köyüne getirilen anne ve 2 kızıyla Hava Kaya'nın cenazeleri, gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi.

Cenazede en büyük acıyı, iki kardeşini, annesini ve teyzesini toprağa veren Seda Nur Karabulut yaşadı. Gözyaşlarına boğulan Seda Nur'un ağıtları yürek dağladı. Olayda yaşamını yitiren Hava Kaya'nın, biri 6 aylık, biri de 2 yaşında olan 3 çocuğunun olduğu belirtildi.

TAZİYE İÇİN GELMİŞLER

İstanbul'da ikamet eden anne ve 2 kızının, 3 Temmuz'da sulama kanalında boğulan akrabaları köy muhtarı Ahmet Sayar'ın cenazesi için kente geldikleri öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz