TEKİN:'Cezayla ilgim yok'

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Aburrezzak Tekin,Şehit Hazım Şahin İlköğretim Okulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan öğretmen T.D.’ye bağlı olduğu okul müdürlüğü tarafından derslere başörtüsüyle girdiği gerekçesiyle verilen aylıktan kesme disiplin cezasının kendisinin bilgisi dışında gerçekleşen bir olay olduğunu söyledi.

TEKİN:'Cezayla ilgim yok'

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Aburrezzak Tekin,bazı basın-yayın organlarında yer alan “Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrezak Tekin’in bilgisi doğrultusunda başlatılan soruşturmada okul yönetimi öğretmen T.D.’ye uyardı. Öğretmen T.D.’nin uyarılara rağmen derse girmesi üzerine kınama ceza verilirken, Milli Eğitim Müdürlüğü uyarıları dikkate almayan öğretmene önce 1/30 ve 1/8 oranında maaş kesme cezası verdi.” şeklindeki haberlere açıklık getirdi. Tekin,Yenişehir İlçesi Şehit Hazım Şahin İlköğretim Okulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Taliye Damar’a verilen disiplin cezasıyla ilgisi olmadığını söyledi.

YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Yazılı bir açıklama yapan Tekin,”Verilen disiplin cezasını onayladığım anlamıyla verildiği bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır. Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı’nın “Yapılanlar hukuk ve ahlak ile bağdaşmıyor. Hem İlçe Milli Eğitim Müdürü hem de okul yönetiminin en önemli vazifesi eğitim öğretimdir. İnsanların kılık kıyafeti değildir” şeklindeki beyanlarından anlaşılacağı üzere, şahsım veya ilçe milli eğitim müdürlüğü görevini yürütmemle hiçbir ilgisi bulunmayan disiplin cezası işlemi nedeniyle haksız eleştirilere maruz kalmaktayım. Bunun dışında benzer eleştiriler almam nedeniyle bu eleştirilere cevap vermek zorunda bırakılmış durumdayım.” dedi.

‘CEZAYI OKUL YÖNETİMİ VERİR’

Öğretmenlere ceza verme yetkisinin okul müdürlerine ait olduğunu belirten Tekin,aleyhindeki haberler nedeniyle zor durumda kaldığını bildirdi.Tekin,”Millî Eğitim Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği’ne göre öğretmen ve müdür yardımcılarının ilk disiplin amiri okul müdürleridir. Bu sebeple İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müze bağlı bulunan okullarda görev yapan öğretmenler hakkında disiplin cezası verme veya verilmesi yönünde talimat verme yetkimiz bulunmamakta, habere konu olay ile ilgili olarak da herhangi bir yönlendirmemiz söz konusu olmamıştır. Şehit Hazım Şahin İlköğretim Okulu Müdürlünce verilen disiplin cezasının bilgim doğrultusunda verildiği yönündeki açıklamalar doğru değildir.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz