Terör hız kesmiyor

Dicle'de bombalı araçla, Lice'de roketatarla saldırı düzenleyen PKK, Bismil'de "iftara" yetişmek için evine giden Uzman'a pusu kurdu. Bilanço, 3 şehit.

Terör hız kesmiyor

Dicle'deki saldırı Afet Küme Evleri mevkisinde meydana geldi. Yola tuzaklanan bomba yüklü araç, polis aracının geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlamada yaralanan polis ve vatandaşlar olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan ve durumu ağır olan polis memuru Mustafa Yıldırım, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit olan polis memuru Mustafa Yıldırım'ın Elazığ'daki babaevine acı haber ulaştı. Şehit için cenaze töreni düzenlendi.

YARALILARIN TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Saldırıda yaralanan biri polis 6 kişinin Diyarbakır ile Dicle Devlet Hastanesindeki tedavileri sürüyor. Dicle Devlet Hastanesinde tedavisi devam eden yaralılardan Mehmet Nezir Ekinci (70), evde uyuduğu sırada patlamanın meydana geldiğini, çevredeki vatandaşların yardımıyla evden çıkarıldığını söyledi. Ekinci, saldırıda evde bulunan iki yakının daha yaralandığını belirtti.

TERÖR NEDENİYLE GÖÇ ETMİŞTİK

Zekiye Onay, Kur'an okuduğu sırada patlamanın meydana geldiğini anlatarak, sürünerek evden çıktığını, bu sırada eline cam parçaları battığını dile getirdi. Onay, "Her zaman dua ederdim olaylar olmasın diye ama bu saldırı başımıza geldi. Çocukları olanlar var. 1993 yılında köyümüzden terör nedeniyle göç etmiştik. Orada da evimi yaktılar, burada da saldırı bizi buldu. Neyim varsa hepsi gitti. Şimdi ben nereye gideyim? Bu insanlık değil." dedi.

İFTAR'A YETİŞMEK İSTERKEN

Diyarbakır-Batman karayolunun 5. kilometresindeki Başakşehir Konutlarında oturan bir uzman çavuşa, iftar için evine girmek üzereyken örgüt üyelerince pusuya düşürüldü. Örgüt üyelerinin çapraz ateşinde, Uzman Çavuş olay yerinde şehit düştü.

LİCE'DE ROKETLİ SALDIRI

Lice İlçesi'nde örgüt üyeleri akşam saatlerinde güvenlik güçlerine roketatarlı saldırı düzenledi. Lice'nin Dibek Köyü kesiminde düzenlenen roketatarlı saldırıda ilk bilgilere göre 4 asker yaralandı.

1 ASKER ŞEHİT OLDU

Durumu ağır olan yaralı asker akşam saatlerinde, Diyarbakır Asker Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı 3 askerin ise tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

YENİŞEHİR'DE POLİSLERE SALDIRI

Öte yandan, merkez Yenişehir ilçesi Fiskaya mevkisinde devriye görevi yapan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesine ait aracın geçişi sırasında teröristler tarafından el yapımı patlayıcı atıldıktan sonra uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından saldırganlar kaçtı.

SICAK TAKİP!

Lice ilçesinde süren operasyonda yaklaşık 3 ton esrar, 13 silah ve el bombası ele geçirildi. Gözaltına alınan 12 kişiden 6'sı tutuklandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde süren "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu"nda 20 milyon 273 bin kök Hint keneviri, 3 ton esrar güvenlik güçlerince imha edildi, 13 silah ve el bombası ve 10 ton 980 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi. Gözaltına alınan 12 kişiden 6'sı tutuklandı

Kaynak: Diyarbakır Söz