Görüş Bildir

Terörle mücadeleye "bomba imha uzmanı" desteği

Yüksekova'da bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca tuzaklanan 300'den fazla patlayıcıyı etkisiz hale getiren bomba imha uzmanları, ilçe merkezinin kısa sürede teröristlerden temizlenmesi konusunda önemli bir görevi yerine getirdi.

Terörle mücadeleye

Yüksekova'da 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sonrasında güvenlik güçlerinin arama tarama çalışmaları sürüyor.

Mezarlık, Eski Kışla, Yeşildere, Yeni, Güngör, Esentepe, Dize, Cumhuriyet ve Orman mahallelerinde 200 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda 218 barikat kaldırıldı, 137 çukur kapatıldı.

Operasyon sırasında omuzlarına büyük sorumluluk yüklenen bomba imha uzmanları da görevlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştı.

Bomba uzmanları, teröristlerce barikat, çukur, yol ve binalar ile evlerde kapı, pencere, dolap, ev eşyaları, kiriş, kolon ve harekete duyarlı lambalara tuzaklanan 300'ü aşkın patlayıcı düzeneğine özel kıyafetleriyle dikkatli şekilde müdahalede bulundu.

En küçük hatanın faciayla sonuçlanabileceği bilinciyle hareket eden uzmanlar, arkadaşlarının canlarını, kendi canlarından kıymetli tutarak, terör örgütü mensuplarının tuzaklarını etkisiz hale getirdi.

Kaynak: AJANSLAR

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi