Görüş Bildir

Tezgahlar renklendi!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayramların müjdecisi ve olmazsa olmazı rengârenk şekerler, çikolata ve lokum çeşitleri tezgâhları süslüyor.

Tezgahlar renklendi!

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tezgâhlar; bayram şekerleri, çikolata ve lokum çeşitleriyle donatıldı. Marketlerden alışveriş merkezlerine, şekerlemecisinden bakkalına kadar birçok esnaf, iş yerinin önü ve reyonlarını bayramın müjdecisi şekerlerle süsledi.

Birbirinden renkli şekerlerin süslediği tezgâhlar, bayramda misafirlerine hoş ikramlarda bulunmak isteyen vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Dükkân önlerine konulan çeşit çeşit şeker, lokum ve çikolata tezgâhlarındaki fiyatlar her bütçeye uygunluğuyla göze çarpıyor. Vatandaşlar, bayramdan bayrama aldıkları şekerin en kalitelisini seçerken, bazı vatandaşların da bütçelerine uygun olan çeşitleri tercih ettikleri görüldü.

Havaların çok sıcak olduğu ilde kimi esnaflar özellikle çikolatalı şekerleri dolaplarda muhafaza ederken kimi esnaf ise çikolatalı şekerleri satmamayı tercih ediyor. Şeker, lokum ve çikolata çeşitleri ile kuruyemiş satışı yapan esnaf, bayram hareketliliğinin bir hafta kala başlayacağını söylediler.

"Şeker fiyatlarımız 10 liradan başlayarak 70 liraya kadar çıkıyor"

Bayramın güzelliği ve bereketinin bayram satışlarına da yansıdığını belirten esnaftan Orhan Gültekin, birkaç gündür bayram şekeri hazırlıklarını yaptıklarını dile getirdi. Kurban Bayramı'nın bütün Müslümanlara hayırlı olmasını dileyen Gültekin, "  Geçen Ramazan Bayramı ile Kurban Bayramı arasında şekerde fiyat değişikliği yoktur. Her çeşit şeker mevcuttur. Lokum çeşitlerimiz de mevcuttur. Fiyatlarımız da çok pahalı değildir. Şeker fiyatlarımız 10 liradan başlayarak 70 liraya kadar çıkıyor. Daha henüz bir bayram hareketliliği yok. Batman genelinde bu tür alışverişleri son haftaya bırakıyorlar. Oysa hazırlıklara erken başlamak daha iyidir. Şekerler bayramın bir müjdecisidir. Diğer şehirlere göre Batman bu geleneği sürdürmede çok iyidir. Maalesef son Ramazan ve Kurban Bayramlarında şeker tüketimi çok azaldı." dedi.

"Önceki bayrama göre lokum fiyatlarında biraz yükselme var"

Her bayram olduğu gibi bu bayram öncesi şeker çeşitlerini hazırlayarak müşteri beklediklerini aktaran Elma Sokağı esnaflarından Ahmet Başaran, "Ramazan bayramı ile Kurban Bayramı arasındaki şeker fiyatlarında herhangi bir değişiklik yok. Geçen bayram 10 liradan başlayıp 70 liraya kadar fiyatlar yükseliyordu. Bu bayram da fiyatlar aynıdır. Şeker pancarında fiyatlar yükseldi ama şekere yansımadı. Lokum fiyatları önceki bayrama göre fiyatlarda biraz yükselme var. Fiyatının yükselmesi fıstık ile şekere gelen zamdan ötürüdür. Lokum fiyatları kalitesine göre değişiyor. Bayrama yaklaşık 10 gün kaldı ama piyasa şu anda durgundur. Halkımız alışverişi genellikle son 2-3 güne bırakıyor. Ama son günlerde çok kalabalık olduğundan dolayı tavsiye etmiyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi