Görüş Bildir

"TOBB Nefes Kredisi"

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, üyelerinin, Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin (TOBB), Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) işbirliğiyle hayata geçirilen "TOBB Nefes Kredisi"ne başvuruda bulunabileceklerini duyurdu.

Yeşil, Ziraat Bankası Diyarbakır Girişimci Şube Müdürü Burhan Kaya ve Diyarbakır Denizbank Plaza Şube Müdür Ahmet Kadri Yıldız'ın DTB'ye ziyaretinde yaptığı açıklamada, TOBB'a bağlı oda ve borsa üyesi KOBİ'lere özel yüzde 9,9 yıllık faiz oranıyla, 100 bin liraya kadar "nefes" kredisi verileceğini belirtti.

NEFES KREDİSİ

Kredi başvurusu yapmak isteyen üyelerinin DTB'den faaliyet belgesi alarak ilgili bankalara gidebileceklerini belirten Yeşil, bu krediden faydalanacak üyelerinin finansman sıkıntılarını giderebileceklerini kaydetti.

Üyelerinin, Oda tarafından sağlanan 500 bin liralık kaynak, TOBB'un sağladığı destek ve ilgili bankaların kredi havuzu ile birlikte 10 milyon liralık bir destekten yararlanacaklarını anlatan Yeşil, "Üye işletmeler zor bir süreçten geçiyor. Kredi kendilerine katkı sağlayacak." ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi