Görüş Bildir

Toplu çıkışa izin yok

BDP'lilerin PKK desteği ile Diyarbakır'da yapmak istedikleri mitinge Şanlıurfa Valiliği'nden de katılım yasağı geldi. Valilik, o tarihte ilden toplu çıkışlara izin vermeyecek.

Toplu çıkışa izin yok

Konu ile ilgili Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş imzasıyla yasak kararı basın kuruluşlarına da gönderildi. Açıklamada, yasağın olası olayların önüne geçmek gerekçesi ile konulduğ belirtildi.

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat başkanlığında, tamamı milletvekillerinden oluşturulan düzenleme kurulu tarafından, Diyarbakır Valiliği'ne müracaatla, 14 Temmuz 2012 tarihinde Diyarbakır ili İstasyon Meydanı'nda 'Kürt Sorununa Demokratik Çözüm' konulu açık hava toplantısı düzenleneceğinin hatırlatıldığı açıklamada, toplu çıkışların yasaklandığı vurgulandı.

TOPLU ÇIKIŞA İZİN YOK

Vali Vekili Seçilmiş'in imzasıyla yayınlanan bildiride, "Gerçekleşmesi muhtemel ve istenmeyen olayların önüne geçilebilmesi, genel asayiş, kamu güvenliği ve düzeninin bozulmasının engellenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla, Diyarbakır ili Batıkent Meydanı (boş arazi) ile İstasyon Meydanı bölgesi ve çevresinde 14 Temmuz 2012 tarihinde bahse konu amaçlar doğrultusunda gerçekleştirilmek istenen her türlü toplantı, yürüyüş ve gösteriler ile oturma, açlık grevi, çadır kurma, vb. eylem ve etkinlikler Diyarbakır Valiliği'nin kararıyla yasaklanmıştır." denildi.

Grup çıkışlarına müsaade edilmeyeceği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere vurgu yapıldı: "14 Temmuz 2012 tarihinde Diyarbakır'da gerçekleştirilmek istenen eylemle ilgili olarak Diyarbakır Valiliği'nin yasaklama kararı ve İçişleri Bakanlığı'nın talimatları doğrultusunda; bahse konu grupların ilimizden çıkışlarına hiçbir şekilde müsaade edilmeyecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi