Görüş Bildir

Torpil dayağı mı?

Bismil'de AK Parti İlçe Başkanı Kızılkaya ile Hastane Başhekimi Çakın, adliyelik oldu. İddiaya göre taraflar arasında; "torpil tartışması yüzünden" kavga çıktı. Başhekim Çakın, darp edildiği iddiasıyla, suç duyurusunda bulundu.

Torpil dayağı mı?

Bir süre önce AK Parti Milletvekili aday tanıtım toplantısında, İl Teşkilatı ve Gençlik kollarıyla aralarında çıkan kavgayla gündeme gelen, Bismil ilçe teşkilatı bu kez, Bismil devlet hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Caner Çakın'la, karakolluk olmasıyla gündeme geldi. İddiaya göre İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya ile Hastane Başhekimi Çakın arasında "torpil tartışması" yüzünden kavga çıktı. Çakın, darp edildiğini öne sürerek, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

YEĞENİ İÇİN TONPİL İSTEDİ

İddiaya göre, AK Parti Bismil İlçe Başkanı Mehmet Kızılkaya beraberinde bir grup partiliyle birlikte, önceki gün İlçedeki Devlet Hastanesi Başhekim Uzman Dr. Caner Çakın’ın makam odasına giderek, görüştü. Kızılkaya burada, hastanede çalışan yeğeni Ö.A.’nın şef yapılmasını istedi. Başhekim Çakın Kızılkaya'nın bu isteğini, “Söz konusu kişi bizim hastanenin personeli değil. Sadece özel hastaneden kiraladığımız cihazın başında görev yapıyor. Bu kişiye farklı bir görev ve maaş, yetki veremem” torpil talebini geri çevirdi.

SUÇ NDUYURUSUNDA BULUNDU

Kızılkaya, talebinin yerine getirmediği ve red cevabını alması üzerine önce başhekim Caner Çakın’a sözlü tartışmaya girdi. Kısa sürede büyüyan tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Karşılıklı yumruklaşmaların, itişmelerin yaşanması üzerine hastane çalışanları olaya müdahale ederek, tarafları durdurmaya çalıştı. Başhekim Çakın, yaşananlardan sonra önce darp raporu aldı, ardından İlçe Cumhuriyet Başsavcılığına giderek, Kızılkaya ve yanındakiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

KIZILKAYA İDDİALARI REDDETTİ

Yaşanan skandal olayla ilgili kısa bir açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Kızılkaya, “Herhangi bir kavga olayı yaşanmadı. Sadece sözlü bir taşıma yaşandı. Olayın bu kadar büyütülmesini doğru bulmuyorum” diyerek kendini savundu.

TABİPLER ODASI TAKİPÇİSİ OLACAK

Öte yandan, Çakın yaşanan olayla ilgili herhangi bir açıklama yapmaması ise dikkat çekti. Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şerif Demir ise meslektaşlarına yönelik iddia edilen saldırıyı kınayarak, "Ne yazık ki hekim arkadaşımıza yönelik saldırılar devam ediyor. Biz hekim arkadaşımızın yanında ve olayın da sonuna kadar takipçisi olacağız. Arkadaşımız zaten savcılığa suç duyurusunda bulundu. Biz de Tabipler Odası olarak arkadaşımızı ziyaret edeceğiz ve olayla ilgili inceleme başlatacağız” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi