Trafik Terörü Mesai Yapınca!

Haftasonu Diyarbakır, Şanlıurfa ve Bingöl karayounda trafik terörü mesai yaptı. Üç kazada 6 kişi yaşamını yitirdi. 20 kişi de yaralandı. Karayolları can pazarına döndü.

Trafik Terörü Mesai Yapınca!

Trafik terörü, Diyarbakır, Bingöl ve Şanlıurfa bölgesinde can almaya devam etti. Karayolunda yaşanan can pazarında, 6 kişi hayatını kaybederken, 20 kişi de yaralandı. Kazaların, aşırı hız ve dikkatsizlik yüzünden meydana gelmesi, dikkat çekti.

SİLVAN YOLUNDA ZİNCİRLEME

Günün ölümlü ilk kazası Diyarbakır- Silvan yolunun 35'inci kilometresinde bulanan Çemberli köyü yakınlarında meydana geldi. Diyarbakır yönüne giden ve sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 13 AT 078 plakalı hafif ticari araç, lastiğinin patlaması sonucu yoldan çıkıp, karşı yönden gelen, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 21 SZ 787 plakalı minibüsle kafa kafaya çarpıştı.

DÜĞÜN KONVOYUNDA KAZA

Çarpışmanın etkisiyle araçlar, yoldan çıkarak, şarampole yuvarlandı. Her iki aracın şarampole devrildiği kazada 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Bu sırada, olayın ardından karayolunun diğer şeridinden geçen düğün konvoyundaki bir otomobilin sürücüsü kaza yapan araçlara bakmak için yavaşladı.

2 KİŞİ ÖLDÜ, 13 KİŞİ YARALI

Arkadaki araçların hızını azaltamaması dolayısıyla 8 araç peş peşe birbirine çarptı. buradaki kazada 8 kişi yaralandı.  İhbarla olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık görevlilerince ambulanslarla hastaneye kaldırılarak, tedaviye alındı. Kazalarla ilgili soruşturma başlatıldı. Uzun süre trafik tek şeritten yapıldı.

BİNGÖL KARAYOLUNDA KAZA

Günün ikinci kazası ise Bingöl-Kıği ilçesi yolunda Sancak Beldesi yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Ugat idaresindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak gölete düştü.

Kazada, sürücü Mehmet ile Hatun Ugat olay yerinde hayatını kaybetti, araçta bulunan 2 kişi ise yaralı kurtuldu.

ARAÇ GÖLETE YUVURLANDI

Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.  Kazadan yaralı olarak kurtulan Dilan Yalaz'ın hamile olduğu, hastaneden dönerken kazanın meydana geldiği öğrenildi.  Gölete uçan otomobil ise AFAD ekipleri tarafından çıkarıldı.Yaşamını yitiren 2 kişinin cenazesi ise morga kaldırıldı.

ŞANLIURFA BÖLGESİNDE

Öte yandan, Mustafa Ataman yönetimindeki 63 K 0551 plakalı hafif ticari araç, Şanlıurfa-Adıyaman karayolunun 45'inci kilometresinde Mustafa Aslan'ın kullandığı 63 B 1295 plakalı otomobille çarpıştı.

Otomobildeki Ömer Ataman ile ticari araçtaki Fatma Aslan kaza yerinde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan ticari aracın sürücüsü Mustafa Ataman ile otomobilde bulunan şoför Aslan ve beraberindeki Guli, Dilek ve Bedriye Aslan 112 Acil Servis ekipleri tarafından Bozova Devlet Hastanesine kaldırıldı.  Cenazeler, otopsi işlemleri için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

KARTAL'DA FECİ KAZA

Buarada, İstanbul'daki kaza ise saat 16.45 sıralarında D-100 karayolu Pendik istikameti Kartal Köprüsü Mevkii'nde meydana geldi. Murat Polat'ın kullandığı 41 NR 830 plakalı otomobil, önünde seyreden Alaattin Gündoğdu'nun kullandığı tur otobüsüne arkadan çarptı. Çarpma sonrası otomobilde bulunan 5 kişi araçta sıkıştı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada otomobilin içinde bulunan sürücü Murat Polat, Gülperi Polat, Esengül Kaya ile üzerinde kimlik çıkmayan bir kişi olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti. Yaralı kurtarılan Gülbeyaz Polat ise hastaneye kaldırıldı.

TUR OTOBÜSÜ YALOVA'YA GİDİYORDU

Kazada arka tarafından maddi hasar gören tur otobüsünün bir gezi için İstanbul'dan Yalova'ya gittiği ve otobüste de yolcusunun olduğu öğrenildi. Kazadan sonra otobüs sürücüsü Alaattin Gündoğdu ise gözaltına alındı.

POLİS KAZAYA İLİŞKİN SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kazanın ardından D-100 karayolu 2 şerit, yan yol ise tamamen trafiğe kapatıldı. İtfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından otomobil içindeki cesetler, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazaya karışan araçlar, çekici ile olay yerinden kaldırılırken, olay yeri temizlenerek yeniden trafiğe açıldı. Polis üzerinden kimlik çıkmayan kişinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz