TSK'da başörtü devrimi

MİLLİ Savunma Bakanlığı tarafından TSK Kıyafet Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Değişiklik ile TSK'da görevli bayanlar başörtü takabilecek.

TSK'da başörtü devrimi

Türk Silahlı Kuvvetlerinde Genelkurmay karargahı, kuvvet komutanlıkları ve bağlı birliklerde görev yapan kadın subay ve astsubaylar artık başörtüsü takabilecek.

Milli Savunma Bakanlığınca Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hazırlandı.

BAŞÖRTÜSÜ TAKABİLECEK

Düzenlemeyle Türk Silahlı Kuvvetleri Kıyafet Yönetmeliği'nin "Genel Hükümleri" bölümüne eklenen maddede, "Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri mensubu bayan subaylar, sözleşmeli subaylar, astsubaylar, sözleşmeli astsubaylar ve askeri öğrenciler ile bunların adayları ve kursiyerleri, resmi üniformalarıyla birlikte şapka, bere veya kep altına başlarına taktıkları üniforma renginden istihkak olarak verilen desensiz giysileri yüzlerini kapatmayacak şekilde takabilirler" ifadeleri yer aldı. Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

UYGULAMA BİR MİLATTIR

Öte yandan, Mardin'de bulunan AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve MKYK üyesi, Zeynep Alkış, başörtüsü yasağının kaldırılmasına ilişkin, "Başörtüsü mağduru bir kadın siyasetçi olarak bu yasakların kaldırılmasında emeği geçen herkese başörtüsü mağdurları adına teşekkür ediyorum." dedi.

Demokratikleşme ve sivilleşme noktasında atılan adımlara bir yenisinin daha eklendiğini ifade eden Alkış, "TSK’de görevli kadın subay ve astsubaylar ile askeri öğrencilerin istedikleri takdirde başörtüsü takabilmelerinin önünün açılmış olması, yasak ve sınırlamalardan kurtulma ve özgürleşme noktasında olması gereken noktaya ülke olarak, millet olarak daha da yakınlaşmamızı beraberinde getirecektir." ifadelerini kullandı.

Alkış, başörtüsü yasağı ile en temel insan hakkı olan çalışma hakkının, yıllarca kadınlara yapılan ayrımcılık nedeniyle ihlal edildiğini, çağdaş, ilerici diye kendilerini lanse eden kesimin de bu yasaklara çanak tuttuğunu belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz