TSK'da ikinci ihraç kararnamesi yayınlandı

TSK'dan yapılan son açıklamaya göre 1389 asker daha ihraç edildi. ?İhraç edilenler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başyaveri Albay Ali Yazıcı, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın yaveri yarbay Levent Türkkan ve Akar'ın tehlikeli diye tanımladığı Albay Fırat Alakuş'un isimleri de yer aldı.

TSK'da ikinci ihraç kararnamesi yayınlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan kanun hükmünde kararname kapsamında, milli  güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü'ne aidiyeti,  iltisakı veya irtibatı bulunan 1389 askeri personel Türk Silahlı Kuvvetlerinden  ihraç edildi. Daha önce ilk OHAL kararnamesiyle 1684 asker ihraç edilmişti.  Bu ihraçların  bin 196'sının jandarma komutanlığında olduğu öğrenildi.

YAVERLER İKİNCİ LİSTEDE

Resmi Gazete'deki kanun hükmündeki kararname kapsamında Türk Silahlı  Kuvvetlerinden ihraç edilenlerin arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başyaveri  Albay Ali Yazıcı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın emir subayı Yarbay Levent  Türkkan ile Milli Savunma Bakanı Işık'ın özel kalem müdürü Albay Tevfik Gök de  yer aldı. İhraç edilenler Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş,

AKAR'IN ÜRKÜTÜCÜ DEDİĞİ İSİM

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın ifadesinde Albay Fırat Alakuş için şu sözler yer almıştı: “Bir müddet sonra gidiyoruz deyip beni aldılar. Kapıdan çıktığımda tam taçhizatlı, kafasında çelik miğfer ve silahlı bir şekilde, ürkütücü bir yüz ifadesi ile karşıma çıkan asker şahıs dikkatimi çekti. Sonradan bu kişinin Kurmay Albay Fırat Alakuş olduğunu öğrendim"  Albay Fırat Alakuş'un, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın istememesine rağmen ataması yapıldığı iddia edilmişti.

ERMİŞ REHİN ALAN ÇIKMIŞTI

Darbe girişimi sırasında tutuklanan isimlerden biri de Konya Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Timurcan Ermiş olmuştu. Ermiş, ifadesinde "Darbe girişiminden önceden haberdar olmadığını savunmuş, "Pişman olmuş ama gecikmiştim" demişti. Ancak Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'yi kaçıran ismin Ermiş olduğu ortaya çıktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz