TÜBİTAK'ın birincileri!

2019 yılı TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projesi yarışmasında, bölge finallerinde birinci olan okullar ödüllendirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, okul müdürleri ve proje sahibi öğrencilerle bir araya geldi.

TÜBİTAK'ın birincileri!

2019 yılı TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projesi yarışmasında, bölge finallerinde Diyarbakır'dan üç okul birinci geldi. Okullar, İl milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer tarafından ödüllendirildi.

TUBİTAK BİRİNCİLERİ

Geleneksel hale gelen TÜBİTAK'ın 2019 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projesi'nin bölge finalleri yapıldı. Finalde, Değerler Eğitimi ve Kimya Dallarında üç okul birinci oldu. Eğitim dalında, Kayapınar Şehit Halis Gülser Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yenişehir Sezai Karakoç Anadolu Lisesi, Kimya dalında ise Kayapınar TED Diyarbakır Koleji Özel Anadolu Lisesi birinci geldi.

İl milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıar,  Eğitim ve Kimya dalında birinci gelen okulların idarecileri ile proje danışmanı öğretmen ve proje sahibi öğrencilerle bir araya geldi. Taşçıer, başarılı okulları plaketle ödüllendirirken, başarılarının devamını diledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz