Görüş Bildir

Cerablus'tan sonra tanklar Çobanbey'de

Türk tanklarının Cerablus'tan sonra Türkmen kasabası Çobanbey'e girdiği ve hali hazırda beklediği açıklandı

Cerablus'tan sonra tanklar Çobanbey'de

24 Ağustos'ta Cerablus'a yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonu sonrasında DAEŞ'e ağır darbeler vurulduğu açıklanmıştı. Cerablus'a giren askeri birliklerden sonra sıra da Çobanbey vardı. DAEŞ'in ağır saldırılar düzenlediği Türkmen kasabası olan Çobanbey'e saat 13.00 itibari ile Türk tanklarının giriş yaptığı ve belli kesimlerde bekletildiği açıklandı. Elbeyli'yi geçen Türk tanklarının ilk hedefi olan Çobanbey'e hareket etmek üzere 20 tankın daha beklemede olduğu belirtildi. Peki Çobanbey nerede?

PLAN AÇIKLANDI

Cerablus-Çobanbey bağlantısını sağlayarak bölgeyi DAEŞ'ten temizlemek Fırat Kalkanı operasyonunun 3'üncü aşamasını oluşturuyor. Cerablus'un kurtarılması, güneyde PYD tehdidi ve işgalin in sonlandırılması ve ikinci aşama olarak açıklanan operasyon kapsamında 3 aşama da 10 günlük süre zarfında 70 kilometrelik alanın terörden temizlenmesi hedefleniyor.

TSK zırhlılarının Özgür Suriye Ordusu'nun DAEŞ savaşna destek amaçlı sınırdan geçtiği de belirltildi.

ÇOBANBEY NEREDE?

Türkmen kasabası olan Çobanbey, Suriye'ye bağlıdır. Ve DAEŞ militanlarının ağır tahribatlar yarattığı Türkmen kasabasıdır. Kilis Elbeyli sınırına komşudur.

IŞİD HEDEFLERİ TOP YAĞMURUNA TUTULDU

Tankların geçişi sırasında Suriye tarafındaki IŞİD hedefleri de sınırdaki birlikler tarafından top atışlarıyla ateş altına alındı. Bir süredir askeri hareketliliğin devam ettiği Kilis’in Elbeyli ilçesine bağlı Salahan Köyü’nde sınır güvenliği için yapılan duvarın bir bölümünün kaldırılarak açılan kapıdan TSK’ya ait tank ve zırhlı araçlar Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kontrolündeki Rai kasabasına girdi. Suriye topraklarında terör örgütü DAEŞ tarafından yerleştirilen el yapımı patlayıcılar, TSKtarafından kontrollü şekilde etkisiz hale getiriliyor. Bazı bölgelerinden zaman zaman yükselen dumanlar, sınır hattından da görülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir