Görüş Bildir

Türkiye şehitlerine veda ediyor

Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde, 'Barış Pınarı Harekatı' bölgesinde, PKK/YPG'li teröristlerin, yol kontrolü sırasında bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan askerler ile Hakkari'nin Çukurca ilçesinde atış eğitimi sırasında meydana gelen kazada şehit olan 2 asker, memleketlerinde düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.

Türkiye şehitlerine veda ediyor

'Barış Pınarı Harekatı' ile terör unsurlarından temizlenen, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine komşu olan Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde PKK/YPG'li teröristlerin, yol kontrolü sırasında bombalı araçla gerçekleştirdiği saldırıda Binbaşı Şevket Tombul, Piyade Teğmen Sinan Bilir ve Uzman Onbaşı Mustafa Alpaklı şehit oldu.

ŞEHİTLERİN CENAZE TÖRENİ

Nevriye- Bahattin Bilir çiftinin 4 çocuğundan Piyade Teğmen Sinan Bilir'in cenazesi, Şanlıurfa'daki törenin ardından uçakla memleketi Tokat'a götürüldü. Şehidin cenazesi,  kent merkezindeki babaevine götürülerek, burada helallik alındı. Şehit Sinan Bilir'in cenazesi, buradan Tokat Valiliği önüne getirildi. Şehidin ağabeyi Ahmet Bilir, burada kardeşinin tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü. Şehidin otizmli kardeşi Aşkın Bilir'e ise ağabeyinin fotoğrafı gösterildi. Cuma namazı sonrası Bilir'in cenazesi, kılınan namazın ardından Erenler Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

ARAPÇA AĞITLAR YAKILDI

1 aylık evli Uzman Onbaşı Mahmut Alpaklı (24) cenazesi, memleketi Şanlıurfa'da toprağa verildi. Arapça ağıtların yükseldiği cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Şehidin götürülüşü sırasında gözyaşlarına boğulan kadınlar Arapça ağıtlar yaktı. Tören boyunca, Korgeneral Sinan Yayla ise şehidin babası Ali Alpaklı’nın elini uzun süre bırakmadı. Şehidin 1 aylık eşi Aysel ise tören boyunca gözyaşı döktü. Şehit Alpaklı gözyaşları arasında toprağa verilirken, tabuta sarılı Türk bayrağı ise baba Ali Alpaklı’ya teslim edildi.

ŞEHİT SÖZLEŞMELİ ER MİYANYEDİ

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde atış eğitimi sırasında meydana gelen kazada şehit olan 2 askerden Piyade Sözleşmeli Er Sait Miyanyedi (25), memleketi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde törenle toprağa verildi. Törende oğlunun Türk bayrağına sarılan tabutunu öpen anne Naciye Miyanyedi ve emekli maden işçisi babası Satılmış Miyanyedi güçlükle ayakta durdu. Şehit Miyanyedi'nin yakınları da törende gözyaşlarını tutamadı. İl Müftüsü Rüstem Can'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, ilçeye bağlı Dereköseler köyünde toprağa verildi. Şehidin bir hafta önce köyüne izne geldiği öğrenildi.

ŞEHİT BİNBAŞI ŞEVKET TOMBUL,

Suriye'nin Tel Abyad ilçesinde, 'Barış Pınarı Harekatı' bölgesinde, PKK/YPG'lilerin, yol kontrolü sırasında bombalı araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Binbaşı Şevket Tombul (38), memleketi Eskişehir'de toprağa verildi.  Bu sırada tabuta sarılan şehidin eşi Aslıhan Tombul ve ablası Şefika Duman, "Kahramanım benim" diyerek, gözyaşı döktü. Baba Necdet ve anne Şehnaz Tombul'un ise yakınlarının desteğiyle ayakta durabildiği görüldü. Binlerce kişinin katıldığı törenin ardından 5 yaşında kızı, 6 aylık oğlu olan şehit Binbaşı Şevket Tombul'un cenazesi, Kanlıpınar Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi