Tutuklu ailelere müdahale!

Cezaevlerinde açlık grevi yapanların ailelerinin Koşuyolu Parkı'nda basın açıklaması ve oturma eylemi yapmak istemesine polis müdahale etti. 5'i kadın 7 kişi gözaltına alındı.

Tutuklu ailelere müdahale!

Abdullah Öcalan için cezaevinde açlık grevine giren tutukuların aileleri, oturma eylemiyle destek vermek isteyince polis müdahale etti. 5'i kadın 7 kişi gözaltına alındı. Önceki gün KESK tarafından protesto edilmek istenince, 27 kişi gözaltına alınmıştı.

Merkez Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı, olası eylemlere karşı sabah saatlerinde polis bariyerleriyle girişlere kapatıldı. Öğlen saatlerinde, cezaevlerinde açlık grevinde bulunan tutukluların aileleri olduklarını belirten bir grup kadın, açıklama ve oturma eylemi yapmak istedi.  Eyleme, Diyarbakır Valiliğinin yasak kararı nedeniyle çevrede güvenlim önlemleri alan polis ekiplerince, izin verilmedi. Eylem yapmak isteyen kadınlardan 5'i ve açıklamaya destek vermek isteyen 2 kişi çıkan arbade üzerine gözaltına alındı.

Gözaltına alınma sonrası ikinci bir grup Koşuyolu parkında aynı gerekçelerle yeniden eylem yapmak istedi. Daha sonra kadınlara destek için gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Saliha Aydeniz ile Musa Farisoğulları ile emniyet yetkilileri arasında yapılan görüşme sonucu, kadınlar polis çemberinde yaptıkları yarım saatlik oturma eyleminin ardından eylemlerine son verdi. Parktan çıkarılan kadınlar, Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) binası önüne giderek, burada oturma eylemlerini sürdürdü. Ardından da sessiz bir şekilde dağıldı.

26 KESK'li serbest bırakıldı

Öte yandan önceki gün merkez Yenişehir Ofis semtinde AZC Plaza önünde izinsiz gösteri yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)'na bağlı sendikaların üyelerinden gözaltına alınan 26 kişi serbest bırakıldı. Gözaltına alınan KESK'liler, emniyetteki ifadelerinin ardından gece saatlerinde serbest bırakıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz