Görüş Bildir

Üçüncü kez rakip oldu!

Amca-yeğen Ensarioğu 3'üncü kez milletvekili seçimlerinde karşı karşıya geliyor.

Üçüncü kez rakip oldu!

Devlet eski Bakanı ve DYP eski Milletvekili Mehmet Salim Ensarioğlu, dün İYİ Parti'nin yaptığı Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısına Genel Başkan Meral Akşener ile birlikte katıldı. Akşener'in, "An itibarıyla İYİ Partili oldu. Allah yolumuzu açık etsin. Çok teşekkür ediyorum kendisine. Güç, kuvvet verdi bize. Çok eski bir dostuz, bizi kırmadı. Hayırlı olsun" dediği Salim Ensarioğlu, bundan önce de yeğeni olan Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ile 2 kez siyaseten ve seçimlerde karşı karşıya geldi.

AMCA-YEĞEN ÇEKİŞMESİ

Ak Parti, 7 Haziran 2015 seçimlerinde Mehmet Salih Ensarioğlu'nu Diyarbakır'dan 2'inci sırada aday göstermiş, ancak Ensarioğlu seçilemeyince, 1 Kasım 2015 seçimleri için Diyarbakır'dan 1'inci sırada bu kez Galip Ensarioğlu'nu aday göstermişti. 7 Haziran seçimlerinde 2'nci sırada olan ve seçilemeyen Devlet eski Bakanı Mehmet Salim Ensarioğlu, 2011 seçimlerinde olduğu gibi 7 Haziran seçimlerinde de bir kez daha Diyarbakır'dan bağımsız adaylık için başvurdu.

3 KEZ BİRBİRİNE RAKİPLER

Yeğenine karşı 1 Kasım seçimlerinde bağımsız adaylığını koyan Ensarioğlu, 7 Haziran seçimlerindeki faturanın kendisine çıkarıldığını söylemişti. 1 Kasım seçimlerinde Ak Partiden seçime giren yeğen Ensarioğlu milletvekili seçilirken, amca Ensarioğlu'nun aldığı oy Meclis'e girmesine yetmemişti. Mehmet Salim Ensarioğlu, 2011 seçimlerinde de yeğeni Galip Ensariğlu'nun Ak Parti'den aday gösterilmesi üzerine yine bağımsız aday olmuş ve yaklaşık 30 bin oy almasına karşın yine Meclis'e girememişti.

Diyarbakır'dan 3 dönem milletvekilliği ve Devlet Bakanlığı yapan Mehmet Salim Ensarioğlu'nun bugün İYİ Partiye katılması ile  yeğeni Galip Ensarioğlu ile 3'üncü kez karşı karşıya gelmiş oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi