Umuda el verelim!

Diyarbakır'da cezaevinden salıverildikten sonra denetimli serbestlikten yararlanan suça karışmış ve madde kullanımı nedeniyle bağımlılık tedavisi gören yükümlülere yönelik "umuda el verelim" projesi start aldı.

Umuda el verelim!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Denetimli Serbestlikten yararlanan yükümlülerin adaptasyonu sağlamak ve onları topluma kazandırmak amacıyla hayata geçirdiği “Umuda el verelim” projesi startını aldı. İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Hayatın uzun süren akışında hayat farklı gelişmelere gebedir. Bu süreçler yaşanırken unutulmamalıdır ki herkese bir şans vermek gerekir. Herkesi kazanmak ve kazanmak için bir fırsatlar sunmak gerekir. İnsan merkezli medeniyetin bugün temsilcileri olarak her insanımıza bir değer gözüyle bakıyoruz." dedi.

UMUDA EL VERELİM ATÖLYELERİ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin öncülüğünde Diyarbakır yöresind Denetimli Serbestlikten yararlanan yükümlülerin topluma kazandırılması ve adaptasyonlarının sağlanması amacıyla hazırlanan “Umuda el verelim” projesinin atölyeleri, dün itibariyle faaliyete sokuldu.  Proje ile cezaevinden salıverildikten sonra denetimli serbestlikten yararlanan suça karışmış ve madde kullanımı nedeniyle bağımlılık tedavisi gören 610 yükümlüye ulaşılması hedefleniyor.

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ek hizmet binasında faaliyete sokulan atölyelerin dün açılış töreni yapıldı. Törene, İl Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, İl Jandarma Komutanı Ali Demir, Denetimli Serbestlik İl Müdürü Hüseyin Güngör, proje ortakları kurumların temsilcileri ve denetimli serbestlikten yararlanan yükümlüler katıldı.

İNSAN MERKEZLİ BİR YÖNETİM ANLAYIŞI

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, projenin açılışında, insan merkezli bir yönetim anlayışıyla, sosyal ve toplumsal alanda karşılaştığı her durumda suçlu ve hükümlü sıfatında olsa da tekrar topluma kazandırılması adına çok önemli bir proje olduğunu söyledi. İnsanların hayatın akışında bazen istemediği ve beklemediği sonuçlarla karşılaşabileceğini anlatan Güzeloğlu, şöyle konuştu:

HERKESE BİR ŞANS VERMEK GEREKİR

"Hayatın uzun süren akışında hayat farklı gelişmelere gebedir. Bu süreçler yaşanırken unutulmamalıdır ki herkese bir şans vermek gerekir. Herkesi kazanmak ve kazanmak için bir fırsatlar sunmak gerekir. İnsan merkezli medeniyetin bugün temsilcileri olarak her insanımıza bir değer gözüyle bakıyoruz. Devleti millet için yaşatan bir anlayışla milletini her bir ferdinin derdini, çilesini, sıkıntısını, bizden beklentisini karşılamanın gayretini sergiliyoruz."

600Ü AŞKIN İNSANA HİTAP EDİLECEK

Güzeloğlu, yapılan projeyle 600'ü aşkın insana yeni bir başlangıç fırsatı sunulduğunu belirterek, "Projeden faydalananları toplumla bütünleşmeyi ve sonra da gelir getirici faaliyetlerde yetenek kazandırmayı sağlayacak çok önemli kazanımlar sunacağız. Onlar kazanacak, mutlu olacak, kentimiz ve ülkemiz kazanmış olacak." ifadesini kullandı.

TOPLUMA EN AZ KIRILAN OLACAK

Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre de topluma kazandırılacak insanların burada rehabilite edildiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Bir hükümlü, suç işleyen kişi şüpheli, sanık ve hükümlü statüsüne alındıktan sonra tahliye aşamasına gelip topluma tekrar kazandırılma sürecine geldiğinde bütün bu süreçleri iyi halli olarak geçirdiği takdirde kapalı cezaevi kurumundan öncelikle açık cezaevine ardından da açık cezaevinde de iyi halini devam ettirirse şuan bulunduğumuz denetimli serbestlik yükümlülüğü olan hale dönüşüyor. Bu nokta kişinin yükümlülükten topluma karışması tabiri caizse ‘köprüden önce son çıkışı. Burada alacağı rehabiliteyi biz maksimum düzeyde verebildiğimiz takdirde topluma en az kırılgan halde dönüşünü sağlamayı amaçlıyoruz. Bu anlamda çok popüler olmamakla beraber çok esaslı etkileri olan bir kurum. Bu çalışmaları Başsavcılık bünyesinde bir çok faaliyet gibi bir çok sivil toplum kuruluşuyla ortak projeler yaparak gerçekleştiriyoruz”

BİRLİKTE TÜRKÜ SÖYLEDİLER

Açılış öncesi Denetimli Serbestlik İl Müdürü Hüseyin Güngör, proje hakkında detayları içeren bir sunum yaptı. Konuşmaların ardından atölyelerin açılış kurdelesi ve pastası kesildi. Atölyeleri gezen Vali Güzeloğlu ve protokol üyeleri bağlama kursuna katılan yükümlülerle birlikte Diyarbakır’ın bilindik türkülerinden olan “Suzan Suzi”yi söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz