Ün ailesine yardım yağdı…

Söz Gazetesi'nin dünkü manşetinde yer alan “Her şeyimizi Tükettik” haberi ses getirdi. Agahan Ün ailesine, bir çok kesimden ve kamu kuruluşundan yardım yağdı.

Ün ailesine yardım yağdı…

Sur'daki "Çukur siyaseti" yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan mağdur ailelerden 7 nüfuslu Ün ailesinin dramını önceki gün Söz haber "Her şeyimizi tükettik” manşetiyle gündeme taşdı. Haberin yayınlanmasından hemen sonra birçok resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra haber merkezimizle irtibata geçen Beşir Derneği Güneydoğu bölge koordinatörü Ergün Çolak, Ün ailesine Beşir Derneği olarak yardım etmek istediklerini belirtti.

SÖZ HABER SES GETİRDİ

Mağduriyetin yerinde tespitinin hemen ardından hazırlanan gıda ve giyim kolilerini haber ekibimizle beraber Ün ailesine teslim edildi.

Beşir Derneği Güneydoğu bölge koordinatörü Ergün Çolak, Agahan Ün Ailesinin mağduriyetini Diyarbakır Söz Gazetesinden öğrendiğini ve zaman kaybetmeden bizimle irtibata geçtiğini belirtti.

AİLEYE YARDIM YAĞDI

Ergün Çolak Beşir Derneği olarak "veren el ile alan eli birleştiriyoruz" diyerek şunları söyledi;  "Veren el kime verdiğini bilmeden, alan elde kimden aldığını bilmeden bu işi gerçekleştiriyoruz. Hayır, severlerden aldıklarımızı ihtiyaç sahiplerini tespit ederek bunları tespit ediyoruz. Biz Agahan Ün ailesinin haberini Diyarbakır Söz gazetesinde gördük, ona istinaden biz bu aileye geldik bu ailede gerekli sosyal inceleme yapıldıktan sonra her ay kendilerine yardım yapacağız inşallah. Aileyi gördük mağdur durumdalar acil olarak kendilerine şimdilik ilk etapta kumanya gıda yardımında bulunduk şimdi ihtiyaç taleplerini alacağız daha sonra sosyal incelemesini yaparak bu aileye her ay giyim ve gıda yardımı yapacağız inşallah. Beşir sosyal yardımlaşma derneği kamu yararına çalışan dernekler statüsünde olup 55 ülkede Türkiye’de de 254 temsilciliği ile faaliyetlerini yürütmektedir. En son Suriye Halep kampanyamız oldu Semerkant, Tümsiad, Beşir önderliğinde bu faaliyeti yürütüyoruz. Şu ana kadar 200 Tır yardım malzemesi toplandı bunların yarısı bölgeye gönderildi yarısı da 12 bölge de oluşturulan lojistik depolarımızda şuan tavsif ediliyor. Tavsifler bittikten sonra onlarda bölgeye gönderilecek. Beşir derneğine yardım da bulunmak isteyen hayırseverler tüm operatörlerden bağış yazıp 4042’ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirler bunun en kolay yolu budur.” ifadelerini kullandı.

ÜN AİLESİNDEN TEŞEKKÜR

Yapılan yardımlardan dolayı mutluluğu gözünden okunan Ün ailesi Söz haber ekibine teşekkür ederek duygularını şu sözlerle ifade etti; "Başta Söz habere bize sahip çıktığı için çok teşekkür ederim. Beşir derneğine de teşekkür ediyorum bize sahip çıktınız Allah razı olsun bizi sahipsiz bırakmadığınız için hepinizden Allah razı olsun Allah işinizi rast getirsin bize yardım eden yardım sözü veren ve el uzatan herkese çok teşekkür ediyorum Allah hepinizden razı olsun buraya kadar da geldiğiniz için çok teşekkür ederim”

Kaynak: Diyarbakır Söz