Görüş Bildir

Üniversite ablukada!

YÖK Dicle Üniversiteleri hastanelerini merçek altına alarak, denetçi görevlendirdi. Dün itibariyle, karargah kuran denetçiler ihale dosyaları başta olmak üzere, üniversitenin harcamalarını incelemeye aldı.

Üniversite ablukada!

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur’un bir süre önce gündeme getirdiği “Dicle Üniversitesi Hastaneleri (DÜ) batıyor mu?” başlıklı köşe yazısında gündeme getirdiği iddialar başkent Ankara’dan yankı buldu. İddialar üzerine Yüksek Öğrenim Kurulu’nun (YÖK), DÜ’ye denetçi gönderdiği öğrenildi.

Kendilerine tahsis edilen katta adeta karargah kuran denetçiler özellikle hastanelerin başhekimlikleri tarafından yapılan ihaleler, alımlar ve harcamaları inceleme alırken, temizlik firmasının teminat mektubunun hiçbir işleme tabi tutulmayarak, iade edilmesi ve 5 milyon lira gibi SGK borcunun hastane rücü etmesiyle ilgili de, tahkikat yürütecekleri öğrenildi.

HABER MERKEZİ

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur’un bir süre önce gündeme getirdiği “Dicle Üniversitesi Hastaneleri (DÜ) batıyor mu?” başlıklı köşe yazısında gündeme getirdiği iddialar başkent Ankara’dan yankı buldu. İddialar üzerine Yüksek Öğrenim Kurulu’nun (YÖK), DÜ’ye denetçi gönderdiği öğrenildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası yönetim değişikliğinin yaşandığı DÜ’de yanlış mali politikalar nedeniyle finansal sıkıntıların baş gösterdiği hastanelerdeki duruma Ankara’daki YÖK kayıtsız kalmadı.

BÜYÜKTİMUR’UN YAZISI SES GETİRDİ

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Büyüktimur’un “Kalemin Dili” adlı köşesinde 22 Nisan 2019 tarihinde üniversite hastanelerindeki suiistimal söylentilerinin neden olduğu içler acısı hali gündeme getirdiği köşe yazısında vahim iddialar yer almıştı.

Büyüktimur, 22 Nisan tarihli köşe yazısında eski yönetimin izinden devam eden yeni üniversite yöneticilerinin kuruma bağlı hastanelerde göreve getirdikleri liyakatsiz kişilerin neden oldukları yanlışlar manzumesine dikkati çekmişti.

VAHİM İDDİALAR, SUİİSTİMALLER

Hastanelerde bu nedenle bazı kritik ameliyatların bile yapılamaz hale geldiğinin dillendirildiği köşe yazısında Büyüktimur ayrıca kurumun hizmet aldığı temizlik firmasının teminat olarak hastaneye sunduğu 7,5 milyon liralık teminat mektubunun iş bitimi sonrası personellerin SGK primleri ve diğer alacakları mahsup edilmeden şirkete iade edildiği gibi vahim iddiaları gündeme getirmişti.

Öte yandan Büyüktimur’un gündeme getirdiği iddiaların hemen akabinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi odasından da D.Ü için suç duyurusu yapılacağına dair açıklaması, Diyarbakır gündemine bomba gibi düştü.

DTSO DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Zira DTSO yönetimi de üniversiteyle iş yapan üye firmalarının hak edişlerini alamadıklarını ve bununda çok büyük mağduriyetlere yol açtığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacağı ifade edilmişti. Medikal firmalarının milyon liralık hak edişlerini alamamalarının kent ekonomisine olumsuz yansıdığının kaydedilirken, bu bilgiler sonrası YÖK’ün bölgeye denetçi göndermesi kamuoyunda iddiaların doğru olabileceğini akıllara getirdi.

GÖZLER DÜ YÖNETİMİNE ÇEVRİLDİ

YÖK’ün gönderdiği denetçiler jet hızıyla göreve başladı. Kendilerine tahsis edilen katta adeta karargah kuran denetçiler özellikle hastanelerin başhekimlikleri tarafından yapılan ihaleler, alımlar ve harcamaları inceleme alırken, temizlik firmasının teminat mektubunun hiçbir işleme tabi tutulmayarak, iade edilmesi ve 5 milyon lira gibi SGK borcunun hastane rücü etmesiyle ilgili de, tahkikat yürütecekleri öğrenildi. Kadro dağıtımı, işçi alımı ve yetkilendirmelerin de, denetçiler tarafından soruşturma kapsamına alınan şikayetler olduğu belirlenirken, dün itibariyle bir çok işlemin dondurulduğu bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi