Görüş Bildir

Üniversite öğrencisi inşaatta can verdi

Sömestir tatilinde para kazanmak için İstanbul’da bir inşaatta çalışan üniversite öğrencisi Remzi Ersu, vinçten düşen demir kalıpların altında kalarak yaşamını yitirdi. İstatistiklere göre, geçtiğimiz yıl Türkiye’de en çok ölümlü kazanın gerçekleştiği iş kolu, 442 vaka ile inşaat sektörü.

Üniversite öğrencisi inşaatta can verdi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Remzi Ersu (22), sömestir tatilinde, İstanbul Esenyurt’ta bir inşaatta çalışmaya başladı. İnşaat alanındaki bir vinçten düşen demir kalıpların altında kalan Ersu yaşamını yitirirken, yeğeni Sefer Deli (19) yaralandı. Ersu, sömestir tatilinde inşaatta çalışarak, para kazanmak amacıyla İstanbul’a geldi.

İŞ KAZALARI

Türkiye’de iş kazaları ile ilgili istatistiki bilgi toplayan İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin verilerine göre, 2016 yılında meydana gelen olaylarda toplam 1970 işçi hayatını kaybetti. Aynı verilere göre en çok ölümlü kazanın gerçekleştiği iş kolu, 442 vaka ile  inşaat sektörü. Yaşamını yitiren işçi sayısına göre diğer sektörlerin sıralaması ise şöyle: 389 tarım, 265 taşımacılık, 124 ticaret/büro, 109 belediye, 96 metal ve 73 maden işçisi aramızdan ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi