Unutmayacağız nöbettimizdeyiz

FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yılında yurt genelinde anma programları ile Milli Birlik Yürüyüşü düzenlenecek, şehitlikler ziyaret edilecek, camilerde mevlit okutulacak ve hatim duaları yapılacak

Unutmayacağız nöbettimizdeyiz

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin ikinci yılında, tüm Türkiye'de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri düzenlenecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nde şehitlerin kabirlerini ziyaret edecek, şehit yakınları ve gazilerle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki öğle yemeğinde bir araya gelecek.

Erdoğan, Ankara'daki programını tamamladıktan sonra İstanbul'a geçecek ve burada 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Şehitler Makamı'nı ziyaret edecek.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde saat 21.00'de başlayacak anmaya katılacak.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası bölümünde bulunan 15 Temmuz Şehitler Makamı'nın hemen altındaki bin 500 metrekarelik alanda inşaatı devam eden "15 Temmuz Şehitler Müzesi"nin kısmi açılışının yapılması bekleniyor.

 TBMM'deki etkinlikler

15 Temmuz için TBMM'de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Pazar gündüz resim sergileri ve çeşitli programlar yapılırken, gece bombanın düştüğü saatte halkın da katılımıyla Meclis tören alanında ışık gösterilerinin düzenlenmesi planlanıyor. Bu yıl TBMM Genel Kurulu’nda özel oturum yapılmayacak.

TBMM Şeref Holü'nde, "15 Temmuz Millet Darbeye Dur Dedi" isimli artırılmış gerçeklik teknolojisi içeren fotoğraf sergisi, Zeki Ünal’ın "15 Temmuz Direnişinden Tuvale Yansıyanlar" konulu resim sergisi gerçekleştirilecek. TBMM Şeref Kapısı önündeki alanda, 15 Temmuz günü tankların altında ezilerek hasar gören araçlar sergilenecek.

Diyarbakır'daki etkinlikler

Diyarbakır'da şehit Polis Memuru Halit Gülser'in Dicle ilçesinin Pekmezciler köyündeki kabri, şehit Askeri Çoban'ın Ergani ilçesindeki kabri ziyaret edilecek. Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Ulu Cami'de şehitler için mevlit okutulacak, öğle namazı sonrası yemek ikramı yapılacak. 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda saat 20.00'de anma programı gerçekleştirilecek.

Bismil Kaymakamlığı

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Kerem Süleyman Yüksel, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümü nedeniyle kaymakamlık binası önünde yapılacak etkinlikleri vatandaşları davet etti.

Halkın, 15 Temmuz gecesi milli iradeye sahip çıktığını aktaran Kaymakam Yüksel, şunları kaydetti:

"İhaneti asla unutmayacak, unutturmayacağız. Ülkemizi, devletimizi, milli irademizi gasp etmeye kalkışan FETÖ ve tüm işbirlikçilerine meydanlardan bir kez daha haykıracağız. Milletimizin şanlı direnişini kutlayacak, canını seve seve vatan uğruna veren aziz şehitlerimizi rahmetle anacağız. 15 Temmuz Pazar akşamı bütün vatandaşlarımızla birlikte Hükümet Konağı önünde gerçekleştireceğimiz 15 Temmuz etkinliğine davet ediyoruz."

Yüksel, tarihçi yazar Talha Uğurluel'in de katılacağı ve saat 21.00'de başlayacak etkinlikler kapsamında tasavvuf müziği dinletisi ve sinevizyon gösterisiyle sona ereceğini sözlerine ekledi.

Bölge illerindeki etkinlikler

Batman'daki Karşıyaka Mezarlığı'nda şehit kabirleri ziyaret edilecek. Öğle namazı sonrası Kudret Camisi'nde şehitlerin ruhu için Mevlidi Şerif okunacak ve vatandaşlara lokma dağıtılacak. Valilik önünde saat 20.00'de "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" programı düzenlenecek.

Bingöl'de şehit aileleriyle şehit mezarları ziyaret edilecek, karanfil bırakılacak. Şehitler için Ulu Cami'de mevlit okutulacak ve 15 Temmuz Meydanı'nda anma etkinlikleri yapılacak.

Siirt'te Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde saat 11.00'de şehit kabirleri ziyaret edilecek, Kur'anı Kerim okunacak, karanfil bırakılacak. Ayrıca aynı gün Abdulhakim Sancak Çarşı Camisi'nde aziz şehitler için mevlit okunarak, dua edilecek. Saat 20.00'de "Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü" yapılacak. "15 Temmuz'da Yaşananlar" isimli resim sergisi açılışı yapılarak, anı defteri imzalanacak. Saat 21.00'de anma programı Kur'anı Kerim tilaveti, Cumhurbaşkanlığı'nca hazırlanan "15 Temmuz Belgeseli"nin izlenmesi, mesajların okunması, mahalli sanatçıların konserleri, mehteran konseri, selaların okunması, protokol konuşmaları, 15 Temmuz ile ilgili klip ve marşların izlenmesi ile devam edecek.

Şırnak'ta 23. Piyade Tümeni'nde şehit kabirleri ziyaret edilecek, Geylani Camisi'nde şehitler için mevlit okutulacak. Şırnak Valiliği'nce şehit aileleri için akşam yemeği verilecek. Saat 20.00'de "Şehitleri Anma ve Demokrasi Mitingi" yapılacak.

Tüm yurtta camilerde saatler 00.13'ü gösterdiğinde selalar okunacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz