Görüş Bildir

Uyarıları dikkate almayınca öldü!

Dicle Nehri, Sulama kanalı ve göletler tüm uyarılara rağmen aldırış etmeyenler için, hazin sonuçlar veriyor.

Uyarıları dikkate almayınca öldü!

İki arkadaşıyla Dicle Nehri'ne serinlemek için giren Yusuf Akın, akıntıya kapılarak hayatını kaybetti. Batman'da ise Baraja giren kişi boğuldu, Bingöl'de ise "tehlikeli ve yasağa" rağmen, baraj suyunda yüzen yüzene

Havaların gölgede 45 dereceyi aştığı Güneydoğu illerinde, uyarı ve yasaklara aldırış etmeyenlerin, serinlemek amacıyla girdikleri Dicle Nehri, Baraj ve Göletler ile Kanallar, hazin sonuçlar doğuruyor. Dün, Diyarbakır ve Batman'dan peş peşe boğulma haberleri gelirken, Bingöl'de tüm ikazlara rağmen, Sulama kanali plajı andırdı.

DİCLE NEHRİNE GİRDİ

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte serinlemek isteyen Yusuf Akın, arkadaşları R.B., ve E.B. ile birlikte bugün öğlen saatlerinde Silvan yolu yakınlarından geçen Dicle Nehri'ne girdi. Bir süre nehrin kenarında yüzen arkadaşlar, suyun akışına kapıldı. Yüzerek kurtulan R.B. ve E.B., daha sonra durumu çevredekilere bildirdi.

KURTARMA EKİPLERİ

Çevredekiler, polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama ve Kurtarma ekiplerine durumu bildirdi. Nehirde, aramaları yoğunlaştıran ekipler, Yusuf Akın'ın cansız bedenine ulaştı. Akın'ın cenazesi, sağlık ekipleri tarafından ambulansla Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

BATMAN BARAJINDA

Olay, Sason ilçesine bağlı Saklı Cennet Mevkiinde Batman Barajı’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Batman’da ikamet eden Suriye uyruklu Hüseyin Cuma (20) isimli bir genç, öğle saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte serinlemek üzere Batman Barajı’nın bulunduğu Saklı Cennet Mevkiinde su kenarına gitti. Burada suya giren Cuma, bir anda gözden kayboldu. Durumu fark eden çevredekiler, durumu jandarma ve AFAD'a bildirdiler. Boğulma vakasının olduğu yere çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi. Aramalar sürüyor.

YASAĞA RAĞMEN

Bingöl Devlet Su İşleri İl Müdürlüğü ekiplerinin, kent genelindeki baraj, gölet, su kanallarına vatandaşların girilmemesi konusundaki uyarıları sıcak havalarda pek dikkate alınmıyor. Kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Gülbahar Barajı ve Göynük Çayı üzerindeki sulama göleti, birçok boğulma vakası ve tehlikesinin yaşanmasına rağmen sıcaklardan bunalan gençlerin akınına uğruyor. Tehlikelere karşı yüzen gençler, sıcaklığı 35 derecenin üzerinde olduğu kentte, alternatiflerin olmadığını gerekçe göstererek boğulma tehlikelerine karşı bu sularda yüzmeye devam ediyor.

Boğulma tehlikesine rağmen barajda yüzdüğünü anlatan Emir Dolgun (19), "10 kilometre uzaklıktan yüzmek için, eğlenmek için geliyoruz. Burada atlayıp ayakları kırılan, yaralananlar oldu. Onlara da bazen yardım ediyoruz. Boğulma tehlikesi de var ama mecburen geliyoruz, yüzecek başka yerimiz yok" dedi.

YÜZÜLECEK BAŞKA YER

Bingöl'de yüzülecek başka bir yerin olmadığı için buraya geldiğini anlatan Kadir Dolgun (16) ise "Yüzülecek başka bir yerimiz olmadığı için buraya geliyoruz. Önceki senelerde bir arkadaşım burada boğuldu. Bazı insanlar da burada boğulma tehlikesi geçirdiğinde yüzme bildiğimiz için biz kurtarıyoruz. Aşırı sıcaklar var, evim 2-3 kilometre uzaklıktadır. Buraya gelip aynı zamanda balık tutup piknik de yapıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi