Uygulama noktasına saldırı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polis servis aracına PKK'lı teröristlerce bombalı araçla düzenlenen saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti, 5'i polis 12 kişi yaralandı.

Uygulama noktasına saldırı

Saldırı, Diyarbakır'da eski Mardin Yolu olarak bilinen karayolunun, mesire alanı olduğu için çok sayıda kişinin bulunduğu On Gözlü Köprü'nün giriş mevkiinde saat 19.10'da yaşandı. PKK'lı teröristler yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı, polis kontrol noktasına görev değişimi için giden polisleri taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Diyarbakır kent merkezinde bir çok yerden duyulan patlamada, o sırada olay yerinden geçen araçta bulunan 4 vatandaş yaşamını yitirirken, zırhlı araçta 1'i ağır 9 polis yaralandı. Teröristlerin infilak ettirdiği bomba yüklü aracın parçaları, 1 kilometrelik alana dağıldı.

İLK BELİRLEMELERE GÖRE 4 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Patlamanın ardından bölgeye ambulansların sevk edildiği belirtildi. İlk belirlemelere göre saldırıda 5 sivil hayatını kaybederken 5'i polis 12 kişi de yaralandı.

'TÜM AMBULANSLAR OLAY YERİNE GİTSİN' ANONSU

Yaralı polis ve vatandaşların olduğu bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildiği, 112 telsizlerinden yapılan anonsta, uygun tüm ekiplerin olay yerine gitmesinin istendiği kaydedildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ İNCELEME YAPTI

Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan incelemede bulunuyor.

Saldırının ardından teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan hava destekli operasyon sürüyor.

VALİLİK: 5 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakır Valiliği: Sur ilçesindeki saldırıda 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5'i Polis memuru olmak üzere toplam 12 kişi yaralanmıştır.

OPERASYON BAŞLATILDI

Saldırıyı gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için güvenlik güçleri operasyon başlattı. Yolu ulaşıma kapatan polisi olay yerini güvenlik çemberine aldı. Olay yeri inceleme ekipleri kimsenin sokulmadığı çevrede araştırma yaparken, polislerin el fenerleriyle delil topladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz