Uyuşturucuyla anılmayacağız!

İlçenin makus talihi, kayyum olarak atanan Sinan Başak sayesinde değişiyor. Başak, köyler dahil her mahalleye oyun parkı ve futbol sahası projesini de hayata geçirdi.

Uyuşturucuyla anılmayacağız!

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'ın Lice İlçe Belediyesine kayyum olarak atanan aynı zamanda kaymakamlık görevini de sürdüren Sinan Başak, ilçenin terör ve uyuşturucu ile anılmasının önüne geçmek için yatırımlara hız verdi. Bu kapsamda özellikle terör örgütünün hedefi olan çocuklara kol kanat geren Başak, ilçeye bir yılda 10 milyon liradan fazla yatırım yaparak kenti yeniden inşa etti.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında ilçe kaymakamı olarak Lice'ye atanan Sinan Başak, Şubat 2017'de İçişleri Bakanlığınca Lice Belediye Başkan Vekilliği görevine de getirildi. Lice Belediyesini, ilçede yatırımların yapılmadığı için borçsuz devralan Sinan Başak, görev süresi boyunca kendisine verilen 14 milyon liralık bütçenin 10 milyonunu projeleri hayata geçirerek kente harcadı. Özellikle çocukların üzerine titreyen Başak, köyler dahil hemen her mahalleye çocuk parklarının yapılması için görevlilere talimat verdi. Henüz büyükşehirlerde bile yapılmayan elektrik tellerinin yer altına alınması projesini de hayata geçiren Sinan Başak, ilçenin şimdiye kadar yapılmayan tüm eksikliklerinin giderilmesi ve kentin terör ve uyuşturucu ile anılmaması için çalışmalarına hız verdi.

Lice yeniden inşa ediliyor

Başak, bu sene içinde yaptıkları çalışmalarla 80 kilometre asfalt yol, 42 kilometre stabilize yol yaptıklarını söyledi. Altyapısı olan köylere toplam 45 bin metrekare parke taşı döşeme yapımında bulunduklarını aktaran Başak, 5 milyon liraya meydan düzenlemesi çalışmasına da start verdiklerini kaydetti. Projenin ilçe merkezinin güzelleştirilmesi yönünde önemli olduğuna dikkat çeken Başak, “İlk başta bununla ilgili olarak kanalizasyon ve içme suyu altyapısı tekrar değiştirdik ilçe merkezinde. Şu anda ilçe merkezinde üstten geçen elektrik kablolarını yeraltına alıyoruz ve ardından da peyzaj çalışmalarını yaparak inşallah Lice ilçemizin merkezini çok güzel bir hale getireceğiz” dedi.

“Çocuklarımız teröre değil oyunlara yönelecek”

Çocukların kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Başak, şöyle devam etti:

“Çocuklarımızın üzerinde özellikle hassasiyetle duruyoruz. Bu konuda çocuklarımızın terör örgütü propagandasına değil de kendilerini meşgul edecek işlere adamaları için biz iki tane okulumuzun bahçesine halı sahalarımızı yaptık. Bunları ücretsiz olarak çocuklarımızın hizmetine sunduk. Çocuklarımız bunlardan gece gündüz bundan yararlanıyorlar. Parksız bir mahallemiz kalmasın sloganı ile yola çıktık ve şu an 6 parkımızı yapıyoruz. İnşallah bunu bütün mahallelerimize yayacağız, parksız hiçbir mahallemiz kalmayacak inşallah. Bildiğiniz üzere ilçemiz maalesef terörle anılan bir ilçe. Lice denince insanların aklına terör geliyor, uyuşturucu geliyor. Biz artık bu tür şeylerle anılmak istemiyoruz. Çünkü bizim gerçekten çok güzel değerlerimiz var. Biz buradaki çocuklarımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi bu terör illetinden kurtarmak için çeşitli sosyal projeler gerçekleştirdik. Öncelikle Lice’den Diyarbakır’a gitmeyen birçok vatandaşımızın olduğunu fark ettik. Biz de bununla ilgili çalışıp bu vatandaşlarımızı Diyarbakır’a Diyarbakır’ın güzel yerlerine tarihi yerlerine, gezdirmek amacıyla, Karadeniz’i, Çanakkale’yi, İstanbul’u gezdirip hem oradaki kültürleri farklılıkları görsün istedik, bu şekilde birçok gezi düzenledik ve bunları düzenlemeye devam edeceğiz.”

Hedef iki yılda 40 milyon liralık yatırım

İlçede kendi başına yemek yapamayan, yalnız yaşayan 54 aileyi tespit ettiklerini bildiren Başak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunlara inşallah günde bir kere sıcak yemeklerini kapılarına ulaştıracağız. Bu seneki bütçemizden 10 milyon lira harcadık. İnşallah yılsonuna kadar bütçemiz 14 milyon liraydı, 4 milyonu da inşallah ilçemiz için harcamış olacağız. Seneye de 26 milyon olarak bütçemizi planlıyoruz, inşallah bu yatırımlar geldiği zaman Lice ilçemize iki yıl içerisinde 40 milyon liradan fazla yatırım yapmış olacağız. Bu yatırımlarımızla beraber, inşallah ilçe içinde istihdamımız da artmış olacak, fabrikalarla ilgili girişimlerimiz inşallah güzel neticeler verecek. Bu şekilde işsizlik ortadan kalktığı zaman da teröre bulaşan vatandaşlarımız inşallah artık evinde, barkında olacak, gençlerimiz gençlik merkezlerinde, çocuklarımız çocuk parklarında olacak mutlu huzurlu, terörle anılmayan bir ilçe olacağız inşallah.”

Kaynak: Diyarbakır Söz