Görüş Bildir

Var mı, Yok mu?

Kamuoyuna yansıyan Diyarbakır Büyükşehir belediyesi'nin kayyum dönemindeki borçlarıyla ilgili Belediye açıklama yaptı. "Hizmetleri borçsuz yaptık" derken, kaynaklarını açıklamaması dikkat çekti.

Var mı, Yok mu?

Son dönemlerde sıkca gündeme gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin "kayyum" döneminde Belediye'yi borçlandırdığı yönündeki iddialar, seçim sonrası da gündeme geldi. İki gündür sosyal meydanın gündeminde yer alan Belediye'nin bütçesiyle ilgili, Büyükşehir Belediyesi açıklama yaparak, kayyum yönetimi döneminde yapılan hizmetlerin borçlanmadan gerçekleştirildiği öne sürüldü.

BELEDİYENİN BORÇ MİKTARI

Büyükşehir Belediyesi'nce sosyal medyadaki iddialara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. İddiaların asılsız olduğu ileri sürülen belediyenin yazılı açıklamasında, kentte yapılan hizmetleri borçlanmadan yapıldığı ifade edildi. Belediyenin açıklamasında, kent genelinde iki yılda yapılan hizmetlerin harcamasıyla ilgili herhangi bir rakam vermeyişinin yansıra, gelirin nerden sağlandığının de belirtilmemesi dikkat çekti. Cevap bekleyen bir çok sorunun yer aldığı Belediyenin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi.

BORÇLA İLGİLİ AÇIKLAMA

"Sosyal medya mecralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait borçlar ile ilgili iddialara yönelik kamuoyunu doğru bilgilendirmek açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Göreve başladığımız 1 Kasım 2016 tarihinden itibaren, Diyarbakırımız için gece ve gündüz demeden 17 ilçemizde ve tüm mahallelerimizde hiç kimseyi ötekileştirmeden tüm hemşehrilerimize hizmet ettik. 2 yıl gibi kısa sürede ortaya koyduğumuz hizmetlerle şehrimizi yeniden inşa ve ihya ettik. 2 yılda sosyal belediyecilikten şantiye belediyeciliğine tüm belediyecilik anlarında önemli hizmetlere ve projelere imza attık. Bizden önceki yönetimlerin 17 yılda yaptığından daha fazla eseri, projeyi ve hizmeti 2 yıl gibi kısa sürede hayata geçirerek hemşehrilerimizin istifadesine sunduk. Kaynaklarımızı Diyarbakır'a ve bu şehrin insanlarına hizmet yolunda en şeffaf şekilde sunduk.

BORÇLANMADIK, KREDİ ALMADIK

Görev süremiz boyunca gerçekleştirdiğimiz belediye hizmetlerimizi, herhangi bir kurum ve kuruluştan borçlanmadan ve nakit kredi kullanmadan gerçekleştirdik. Seçimlerden sonra bazı çevrelerce, sosyal medya başta olmak üzere farklı mecralarda, Büyükşehir Belediyemizin görev yaptığımız süre içerisinde borçlandığını belirterek, kullanılan rakamsal veriler yalan, hile ve karalamadan ibaret olup gerçeği yansıtmamaktadır. Bu ve benzeri asılsız ve mesnetsiz iddiaları için şahıs ve kurum olarak yasal haklarımız saklı tutulmaktadır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi