Vatandaşlar Tepki Gösterdi

Gürpınar ilçesinin Güzelsu Mahallesi'nde vatandaşlar, cuma namazı sonrası bölgede yaşanan terör saldırısını protesto etti, saldırıda yaşamını yitiren 5 çocuk babası esnaf Nihat Peker (40) için helva dağıttı.

Vatandaşlar Tepki Gösterdi

 Güzelsu Mahallesi'nde 29 Haziran günü jandarma karakoluna yönelik terör saldırısının ardından, terör örgütü PKK mensuplarınca gasbedilmek istenen araçlarını vermedikleri için uzun namlulu silahla taranan 3 kardeşten 5 çocuk babası Peker'in yaşamını yitirmesi, vatandaşlardan büyük tepki gördü.

Mahalle camisinin yanı sıra iş yeri ve evlerini Türk bayraklarıyla donatan mahalle sakinleri, cuma namazı öncesi Güzelsu Jandarma Karakol Komutanlığına "geçmi̇ş olsun" zi̇yareti̇nde bulundu.

Vatandaşlar daha sonra Güzelsu Merkez Camisi'nde cuma namazı kıldı. Cami imam hatibi Raşit Yadigar, cuma hutbesinde barış, kardeşlik, birlik, beraberlik ve dayanışmanın önemine değindi.

Cuma namazı sonrası da vatandaşlara saldırıda yaşamını yitiren Peker için helva dağıtıldı.

Gürpınar Muhtarlar Derneği Başkanı Azat Erdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu halkın temsilcileri ve muhtarları olarak bu bölgeye huzurun, barışın, kardeşliğin gelmesi ve akan kanın durması için her ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Yaşanan olayda yaşamını yitiren vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz." dedi.

Tek isteklerinin barış, huzur, kardeşlik ve güven olduğunu kaydeden Güzelsu Mahallesi Muhtarı Nevzat Yıldız ise "Bölgemizde akan kanın durmasını, barışın sağlanmasını istiyoruz. Ölen esnaf kardeşimize de Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

Açıklamaların ardından vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Cami önünde toplanan vatandaşlara Gürpınar İlçe Emniyet Müdürü Taner Emre ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emrah Akçay da destek verdi.

PKK mensuplarınca Gürpınar'ın Güzelsu Mahallesindeki jandarma karakoluna, 29 Haziran'da tüple desteklenmiş patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, 2 asker yaralanmış, saldırı sonrası gasbetmek istedikleri aracı vermedikleri için 3 kardeş uzun namlulu silahla taranmıştı. Hastanede tedavi altına alınan yaralılardan 5 çocuk babası esnaf Nihat Peker (40) yaşamını yitirmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz