Ve fuar açılıyor

TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle çeşitli kurumların desteğiyle düzenlenecek olan "Diyarbakır 6. Kitap Fuarı" 4 yıl aradan sonra kapılarını kitapseverlere açacak

Ve fuar açılıyor

Diyarbakır 4 yıl aradan sonra kitap fuarı ile buluşuyor.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliğiyle Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğiyle düzenlenen, "Diyarbakır 6. Kitap Fuarı", 25-30 Eylül tarihleri arasında kapılarını kitapseverlere açacak.

TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde açılacak fuarda 120 yayınevi yer alacak, 60 kültür etkinliğinde 250 yazar okurlarıyla bir araya gelecek.

Fuarın tanıtımı amacıyla bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan TÜYAP Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Anıl Öder, 4 yıl aradan sonra kentte bulunmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti.

4 YIL ARADAN SONRA

Bu yıl fuarın, 4 yıl öncesine göre katılımcı sayısı açısından yüzde 10, metrekare olarak da yüzde 20 artışla açılacağına işaret eden Öder, "Son fuara 120 yayınevi katılıyordu, bu yıl 142 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak. Çoğunluğu İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere, bölgeden de Mardin, Diyarbakır gibi birçok yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak. Türkiye'nin önemli, önde gelen ve çok sevilen yazarları fuar süresince Diyarbakırlı okurlarla buluşma fırsatı bulacaklar." dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği İkinci Başkanı Fahri Aral da fuarların kültürel çeşitliğe ne kadar önem verildiğini, yayınlama, düşünce ve ifade özgürlüğünü yaşatan bir araç haline geldiğini her geçen gün gördüklerini ifade etti.

Ali Emiri'nin bir Kürt olarak Türklerin en önemli kitabı olan Divan-ı Lügati't Türk'ü cebinde parası olmadığı halde bir sahafta bulup borçlanarak satın aldığını belirten Aral, "O kitap hala Ali Emiri Kütüphanesinde bulunmaktadır. Bu aslında halkların kardeşliğini de yansıtan bir olay. Evet bir Kürt ama Türklerin en önemli kitabını bir sahafta buluyor. Bu topraklar böyle insanlar yetiştiriyor. Daha da yetiştirecek. Buna inanıyorum." şeklinde konuştu.

Fuar her gün 10.00-19.30, kapanış günü 30 Eylül'de de 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz