Vedat Aydın anıldı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, işkenceyle öldürülen Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın’ı ölümünün 27’nci yılında andı.

Vedat Aydın anıldı

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” istemi ile düzenlediği eylemin 491’incisini gerçekleştirildi.

İHD Diyarbakır Şubesi’nde yapılan eylemde, 5 Temmuz 1991’de Diyarbakır’da evinde gözaltına alındığı iddia edilen, 7 Temmuz’da 1991’de ise, Elazığ’ın Maden ilçesi yakınlarında bir köprü altında işkence edilerek katledildiği tespit edilen HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın anıldı.

Eylemde, konuşan İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici, Vedat Aydın’ın İHD Diyarbakır Şubesi kurucularından olduğunu hatırlatarak, Aydın’ın katledilmesinin “Kürt halkına karşı topyekun bir savaşla çözülmek istenmesinin ilanın habercisi” olduğunu söyledi.

‘İŞKENCE O DÖNEMDE TÜM VAKALAR İÇİN ORTAKTIR’

Vedat Aydın’ın katledilmesinin 1990’lı yıllarda işlenen cinayetlerin adeta bir prototipi olduğunu dile getiren İHD Genel Başkan Yardımcısı Bilici, “Kaçırma biçimi, işkence edilmesi ve ardından cenazesine saldırılması, o yıllar için tüm vakalarda ortaktır.” dedi.

İHD Genel Başkan Yardımcısı, Aydın’ın insan hakları, demokrasi ve özgürlük mücadelesini kamusal alanda tüm hukuk imkânlarını kullanarak başarılı biçimde yürüttüğü için JİTEM’in hedefi olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz