Görüş Bildir

Vicdansızlık!

Bazı zincir marketlerin Diyarbakır'a tarihi geçmiş gıda maddeleri göndererek piyasaya sürdüğü ortaya çıkarken, vicdanları ayaklar altına alan insan sağlığını da hiçe sayan firmalarda, binlerce gıda malzemesi ele geçirildi.

Vicdansızlık!

DİYARBAKIR-Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu büyük marketlerde alışveriş yapan vatandaşları uyardı. Ebedinoğlu, “Aralarında Migros, Metro ve A 101’in bulunduğu bazı marketler tarihi geçmiş gıdalar satıyor. Bu marketlerde yapılan denetimlerde tarihi geçmiş 4 bin 500 paket gıda ele geçirildi” dedi.

Gelen yoğun şikayetler üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, vatandaşların sağlıklı gıda ürünlerine ulaşmasını sağlamak amacıyla kent merkezinde denetimlerini sıklaştırdı. Belediyenin son iki ay içinde büyük marketlerde yaptığı rutin gıda denetimlerde, "vicdanları ayaklar altına alan ve insan sağlığını hiçe sayan" çok çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı.

TARİHİ GEÇMİŞ GIDALAR

Zincir marketlerdeki denetimler sırasında tarihi geçmiş gıdaların bulunduğunu belirten Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, “Son iki ay içerisinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Migros, Metro ve A 101 gibi marketlerde yapılan denetimlerde tarihi geçmiş 4. 500 gıda malzemesi ele geçirildi. Batıdaki depolarda tarihi geçmeye yakın olan çay, kahve, bebek maması ve kuru gıdılar ne yazık ki Diyarbakır’a gönderiliyor. Vatandaşlarımız halk sağlığı ile oynayan bu marketlere giderken dikkat etsinler. Mutlaka aldıkları ürünlerin son kullanma tarihine baksınlar” dedi.

BİLİNÇLİ BİR SİRKÜLASYON

Marketlerin bilinçli bir şekilde tarihi geçmiş gıdaları Diyarbakır’a gönderdiğini dile getiren Ebedinoğlu, “Batı illerindeki marketlerde tarihi geçmiş bir gıda bulamazsınız. Bu marketler süresi az kalan ürünleri bilinçli olarak buraya gönderiyor. Bunlara dikkat edilmezse halk sağlığı açısından ciddi riskler doğurabilir. Bu anlamda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan vekilimiz Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatları ile yapılan çalışmaları takdirle karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

Bazı marketlere cezalar verildiğini kaydeden Ebedinoğlu, “bu zincir ve ulusal marketler ayın zamanda kent ekonomisine de zarar veriyor. Bu marketlerin hiçbirinin kentte üretime dair bir yatırımı yok. Aksine buradaki sıcak parayı da alıp götürüyorlar.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi