Görüş Bildir

X-Ray gerilimi!

Büyükşehir Belediyesi'ne X-Ray cihazının konulması yönündeki girişim, gerilime yol açarken, Belediye Başkanı Mızraklı, "Talebimiz yok. Türkiye'nin sağduyuya ihtiyaçı var" dedi.

X-Ray gerilimi!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne akşam saatlerinde X-Ray cihazı konulmak istendi.

DBB’nin protokol girişine giden polis ekipleri, “Güvenliği sağlamak amacıyla” binaya gireceklerini söyledi. Güvenlik görevlileri tarafından resmi belge olmadığı gerekçesiyle engellenen polis, bu kez izin belgesi almaya gitti. Polisin bekleyişi devam ederken, DBB Başkanı Selçuk Mızraklı, Belediye Meclis üyeleriyle birlikte belediye binası önüne toplandı. HDP’li Sur ve Kayapınar Belediyesibaşkanları ve Belediye Meclis üyeleri de destek amaçlı belediye binası önüne gelmeleri dikkat çekti.

‘BÖYLE BİR DURUMA İHTİYAÇ YOK’

Buarada Mızraklı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Uygulamaya dair kendilerine herhangi bir belgenin tebliğ edilmediğini ifade eden Mızraklı, “Belediyeler, tüzel kişiliklerdir. Bizim Büyükşehir Belediyemizin kendi iç güvenliği noktasında bir takım önlemler vardır. X-Ray sistemleri ve kendi özel güvenlik kurumu bağlamında önlemleri var. Böyle bir duruma ihtiyaç yok. Aynı zamanda kamusal olarak baktığımızda etrafında bariyerler, kulübeler olan yerler çok sempatik bir yer olmaz. Bunun adı belediye olmaz. Başka yerlerde söz konusu olabilir. Bizim ne böyle bir talebimiz olabilir ne de uygulamayı burası için doğru bulmayız” dedi.

 Belediyenin iş ve işlemleri sürdürdüklerini kaydeden Mızraklı, “Bugüne kadar yaptığımız işlerde ne kadar açık, şeffaf, kamuoyunun bilgisi dahilinde yapıldıysa, bundan sonrada bu şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

‘SAĞDUYUYA İHTİYAÇ VAR’

Mardin, Cizre, İdil ve Silopi’de HDP’li belediyelere X-Ray cihazları ve polis kontrol noktaları yerleştirilmesi uygulamasını değerlendiren Mızraklı, “Uygulamalar kamuoyunda ciddi güvensizliği uyandıran uygulamalardır. Bu kadar gergin bir ortamda herkesin biraz nefes almaya, Türkiye kamuoyunun güçlü bir sağduyuya ihtiyaç var. Güvenlik aygıtının bu tür durumlarda daha dikkatli ve özenli davranması gerekiyor” diye belirtti.

Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden konuyla ilgili bilgi alamadıklarını ifade eden Mızraklı, “Tatminkar bir cevap alamadık” diye konuştu.

POLİS: YANLIŞLIKLA OLDU

Buarada polis yetkilileri, “Belediye binası önünde toplanma” olduğuna dair anons yapıldığı gerekçesiyle geldiklerini söyledi. Polis, TOMA ve çevik kuvvet ekipleriyle belediye binasına girişini ise “Yanlışlıkla oldu” diyerek savundu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi