Görüş Bildir

Yılmaz mazbatasını aldı

HDP’den Kayapınar Belediye Başkanlığına seçilen avukat Kezban Yılmaz mazbatasını alarak göreve başladı.

Yılmaz mazbatasını aldı

Merkez Kayapınar ilçesi Belediye başkanlığını kazanan HDP'li kezban Yılmaz, mazbatasını aldı. Bismil ve Yenişehir Belediye Başkanları da mazbatalarını alarak, göreve başladı.

Merkez Sur ve Yenişehir İlçeleriyle birlikte Kayapınar belediyesi başkanı seçilen Kezban Yılmaz ve meclis üyeleri İl Seçim Kuruluna giderek mazbatalarını aldı. Mazbatasını alan Yılmaz ve meclis üyeleri göreve başladı. Belediye binasında meclis üyeleri ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılanan Yılmaz burada kısa bir konuşma yaptı.

MESAİYE BAŞLADI

Yılmaz, “Seçim sürecinden bugüne kadar destek veren tüm halkımıza teşekkür diyorum. Arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz halkımıza hizmet etmek için göreve geldik. Bu hizmeti en iyi şekilde yapmak için çaba içinde olacağız. Bütün çalışmalarımızı halkımızla birlikte yapacağız ve şeffaf olacağız. Burada esas alacağımız tek şey halkımıza hizmet etmektir. Bildiğiniz gibi kayyumlar belediyelerimizin içini boşalttılar ama biz buna rağmen çalışmalarımızı aksatmadan sürdüreceğiz. Tüm hizmetlerimizi Diyarbakır halkı ve Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte yapacağız” dedi. Yılmaz’a, Hülya Uyanık Alökmen ile YSK tarafından meclis üyeliği düşürülen Necati Pirinççioğlu’da eşlik etti.

YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Yenişehir Belediyesi Başkanı Belgin Diken de İl Seçim Kurulu’na giderek mazbatayı alırken, diğer eşbaşkan olarak belirtilen İbrahim Çiçek’e ise KHK’li olduğu gerekçesiyle Belediye Meclis üyeliği mazbatası verilmedi. Mazbatayı alan Diken’in ilk işi, kayyum döneminde belediyenin etrafına konulan beton blokları kaldırmak oldu.

BİSMİL BELEDİYE BAŞKANI

Bismil Belediyesi eşbaşkanları Gülşen Özer ve Orhan Ayaz, İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatalarını aldı. Eşbaşkanlara, yüzlerce yurttaş eşlik etti. Mazbatalarını alan eşbaşkanlar, belediye kayyum atanmadan önce Nujin Kadın Merkezi olarak faaliyetlerini sürdüren ve kayyumun gelmesiyle kapatılarak belediyenin hizmet binası olarak kullanılan binaya gitti.

‘HALKIN İRADESİNİ GERİ ALDIK’

Burada davul zurna eşliğinde karşılanan eşbaşkanlar, yurttaşlar ile birlikte halay çekti. Ayaz, halkı selamlayarak, “Evinize hoş geldiniz. Uzun bir mücadelenin ardından özgürlük ve başarı noktasına geldik. Yalnız bu özgürlük mücadelemiz yeni başlıyor. Kayyumlar tarafından gasp edilen halkın iradesini geri aldık. Biz Bismil halkıyla gururluyuz” diyerek, yurttaşlara teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi