Görüş Bildir

Yalova'da Liseli kızı Diyarbakırlı'sın diye dövüp eline Türk Bayrağı verip WhatsApp'ta paylaştılar

Cumhuriyet’ten Faruk Kırtay’ın haberine göre R.E., alnına rujla T.C. yazan ve eline Türk bayrağı tutuşturarak fotoğrafını çekip WhatsApp’ta paylaşan Y.Ç., C.S., G.K., M.D., E.Ü., A.K. adlı öğrencilerden şikayetçi oldu. İfadeleri alınan altı öğrenci serbest bırakıldı.

Yalova'da Liseli kızı Diyarbakırlı'sın diye dövüp eline Türk Bayrağı verip WhatsApp'ta paylaştılar

Sadece Kürt ve Diyarbakırlı olduğu için bunları yaşadığını söyleyen R.E., yaşananları şöyle anlattı: “İçlerinden Y. O. ile geçen yıl aynı evi paylaşmıştık. Bir süredir kendisiyle husumet halindeydik. Üzerime çullandılar. ‘Sen Diyarbakırlısın, bizleri de sevmezsin, sana sevdirmesini biliriz’ diyerek alnıma rujla T.C. yazdılar. Saçlarımı çekip yakmak istediler. Çeşitli yerlerime vurdular. Evimde bulundurduğum Türk bayrağını da elimde tutmamı isteyip bu şekilde fotoğraflarımı çektiler ve bu fotoğrafları da paylaştılar.”

On gündür okula gidemediğini belirten R.E’nin ev arkadaşı B.O de “Rojda Diyarbakırlı olabilir. Ben de İstanbulluyum. Ve ailemde milliyetçi bir yapıya sahiptir. Evimizde sakladığımız bayrakla bizlere işkence yapılması bizleri son derece üzdü. Olayı kasıtlı olarak etnik bir tartışmaya götürmek istediler” dedi.

Daha önce Kürt işçilerin evleri basılmıştı

Yalova’da 21 Haziran’da aralarında Kocaeli’den gelenlerin de bulunduğu 100 kişilik bir grup, Sultaniye Mahallesi’nde ev sahibini darp ederek Kürt inşaat işçilerininin evini basmış ve işçileri darp etmişti. Zile basıp işçilerden aşağı inmelerini isteyen grup,“Kürtleri burada istemiyoruz, teröristleri burada istemiyoruz” diye bağırmış, evi basarak işçileri dövüp evi tahrip etmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi